Органічне землеробство – крок до успішного господарювання

За ініціативи Полтавського обласного центру зайнятості та навчально-наукового інституту інформаційних та інноваційних освітніх технологій протягом 16–24 грудня 2019 року було проведено сесію виїзних навчань на тему «Органічне землеробство – крок до успішного господарювання».

Навчання проводив кандидат сільськогосподарських наук, доцент, доцент кафедри захисту рослин Пономаренко Сергій Володимирович.

Метою заходу було, підтримка зайнятості сільськогосподарського населення, жителів об’єднаних територіальних громадян та безробітних громадян.

Під час заходу Сергій Володимирович інформував присутніх про основні засади органічного землеробства та акцентував увагу на залученні до самозайнятості по виробництву екологічно безпечної сільськогосподарської продукції та поділився досвідом вирощування городніх культур і біологічними способами їх захисту від хвороб та шкідників.

Сергій Володимирович на прикладі  ПП “Агроекологія”(Шишацький район Полтавської області) довів присутнім основні засади органічного землеробства.  Це підприємство на сьогоднішній день має сорокарічний досвід виробництва екологічно безпечної продукції рослинництва та тваринництва, збереження і, навіть, відтворення родючості ґрунту. Господарювання на землі без гербіцидів, мінеральних добрив та інших агрохімікатів зараз вивчають фермери, керівники й спеціалісти великих аграрних об'єднань, науковці багатьох країн світу.

Також Сергій Володимирович дав вичерпні відповіді на питання про застосування біологічних засобів захисту рослин, застосування прийомів органічного землеробства та вирощування малопоширених і нішевих культур.

Беручи до уваги зростання попиту на органічну продукцію рослинництва, дана інформація не залишила нікого байдужим. Немає жодних сумнівів в тому, що Україна є і буде джерелом високоякісних органічних продуктів та надійним партнером в органічному бізнесі для міжнародного ринку.

Для зацікавлених продовжити спілкування і обговорення актуальних тем землеробства він надав контактні дані та роздаткові матеріали.

Нагадуємо, що паралельно відбулося навчання на тему "Роль обслуговуючих кооперативів у вирішенні економічних проблем населення"