Осмислення історії в умовах дистанційного навчання

Карантинні заходи внесли дисонанс в життя кожного з нас. Проте нудьгувати не доводиться. Справжнім поціновувачам минулої та сучасної історії своєї країни завжди є над чим поміркувати.

В умовах дистанційного навчання з використанням платформи Moodle здобувачі вищої освіти ПДАА різних спеціальностей під керівництвом викладачів плідно працюють над вивченням дисципліни «Історія та культура України».

  

Перебування вдома не завадило учасникам освітнього процесу взяти участь у міжнародних та всеукраїнських конференціях. Зокрема, під керівництвом к.і.н., доцента кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін ПДАА Помаз Ю. В. здобувачі вищої освіти Тимко Анна, Ставицька Владислава, Ковалевська Катерина, Колотій Вікторія (спеціальність Облік і оподаткування факультету обліку та фінансів), Голуб Вероніка (спеціальність Фінанси, банківська справа та страхування факультету обліку та фінансів), Кулінченко Ірина (спеціальність Інформаційні системи і технології навчально-наукового інституту економіки, управління, права та інформаційних технологій) підготували тези та взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції «Політичні трансформації сучасного суспільства» (15 квітня 2020 р.) та щорічній науковій конференції здобувачів вищої освіти ПДАА за результатами науково-дослідної роботи 2019 року (16–17 квітня 2020 р.).

Велика кількість надісланих якісних рефератів, презентацій, виконаних завдань самостійної роботи змушує визнати неабияку старанність й відповідальність наших першокурсників. Цікаві, надзвичайно креативні та емоційні роздуми, ілюстровані фактичним матеріалом, знаходимо у творчих есе на історичну тематику. Сподіваємося, що карантинні заходи сприятимуть виробленню вмінь та навичок оформлення наукових розвідок, самостійної роботи з історичною літературою.