Освітні стандарти рівня вищої освіти «доктор філософії» – пріоритет 2021 року

11 лютого відбулося засідання Науково-методичної комісії (НМК) сектора вищої освіти НМР МОН України, в якому як член НМК з бізнесу, управління та права (спеціальність 073 «Менеджмент») взяла участь і завідувачка кафедри менеджменту Полтавської державної аграрної академії д. е. н., проф. Маркіна Ірина.

На засіданні, яке проходило в режимі онлайн, виступив із доповіддю та відповів на запитання присутніх Генеральний директор Директорату фахової передвищої, вищої освіти Олег Шаров, який акцентував увагу на тенденціях, основних освітніх новаціях і законопроєктах в 2021 році. Також було особливо наголошено на готовності стандартів із широкого кола спеціальностей, зокрема й «Менеджменту», в розробленні яких бере участь проф. Маркіна Ірина.

 

Інтерес учасників засідання викликав процес підготовки та плідної співпраці НМК сектора вищої освіти НМР МОН України та Національного агентства із якості вищої освіти в процесі узгодження стандартів, зокрема рівня PhD. Підкреслено, що передані на узгодження стандарти освітнього рівня «доктор філософії» є пріоритетом роботи членів НМК в 2021 році.

За результатами засідання було проведено обговорення актуальних проблем розвитку підготовки ЗВО освітнього рівня «Доктор філософії» групою забезпечення та стейкхолдерами спеціальності 073 Менеджмент Полтавської державної аграрної академії.


Як член НМК (секція «Менеджмент») та експерт Національного агентства із якості вищої освіти за спеціальністю «Менеджмент», проф. Маркіна Ірина акцентує увагу на актуальності гармонізації стандарту з підготовки доктора філософії з Національною рамкою кваліфікацій, Європейською рамкою кваліфікацій для навчання впродовж життя та необхідності творчої професійної співпраці Національного агентства кваліфікації, Національного агентства із якості вищої освіти та НМК НМР МОН України, що тільки на користь українській освіті та науці.

 

Аудиторія: 

Діяльність: