ПДАУ та ПП «Компанія "НАДЕЖДА"» об’єднують зусилля для підготовки кваліфікованих кадрів і розвитку інновацій

 

20 березня в ПДАУ відбулося підписання меморандуму про співпрацю з приватним підприємством «Компанія "НАДЕЖДА"». Представник компанії – заступник директора з персоналу Віктор Яколенко зазначив, що ПП «Компанія "НАДЕЖДА"» вже понад 10 років тісно співпрацює з факультетом обліку та фінансів Полтавського державного аграрного університету, зокрема щодо задоволення кадрової потреби у кваліфікованих бухгалтерах, завдяки чому наразі в групі компаній «НАДЕЖДА» із 56 бухгалтерів 24 є випускниками факультету обліку та фінансів.

Завідувачка кафедри обліку і оподаткування Наталія Канцедал відзначила, що ПП «Компанія "НАДЕЖДА"» є активним стейкхолдером, зацікавленим не лише у наданні першого робочого місця дипломованим випускникам, а й студентам без досвіду роботи та старшокурсникам.

Основні напрями співпраці, що вже реалізуються:

  • активна участь ПП «Компанія "НАДЕЖДА"» в обговоренні проєктів освітньо-професійних програм спеціальності Облік і оподаткування, надання рекомендацій щодо їх поліпшення;
  • надання можливості студентам проходити виробничу практику в облікових підрозділах компанії;
  • сприяння працевлаштуванню студентів денної форми навчання на неповний робочий день;
  • оперативний обмін інформацією щодо наявних вакансій, що дає можливість задовольнити потребу студентів у пошуку роботи за фахом, а роботодавця – у кваліфікованих кадрах.

Ректор ПДАУ професор Олександр Галич відзначив, що в Університеті також готують фахівців за освітніми програмами Туризм, Готельно-ресторанна справа, інженерних спеціальностей, які можуть зацікавити компанію та її структурні підрозділи, до складу яких входять об’єкти туристично-ресторанного бізнесу.

Загалом, зважаючи на динамічний розвиток ПП «Компанія "НАДЕЖДА"», його стійку позицію на ринку товарів і послуг, можливості для його співпраці з Полтавським державним аграрним університетом можуть бути набагато ширшими, не обмежуватися лише постачанням кваліфікованих фахівців, а й включати організацію спільних наукових та інноваційних проєктів, спрямованих на розв’язання актуальних проблем, у яких зацікавлені обидві сторони. Ці та інші умови активно обговорили представники компанії "НАДЕЖДА" та ПДАУ, зокрема перша проректорка професорка Валентина Аранчій і декан факультету обліку та фінансів Олександр Безкровний, і в підсумку було підписано меморандум про співпрацю між сторонами.