ПДАУ та ТОВ «Агрістар» підписали меморандум про співпрацю

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Сьогодні, 4 квітня, в рамках проведення Тижня інженерно-технологічного факультету до ПДАУ завітав керівник полтавського підрозділу ТОВ "Агрістар" Андрій Бут. Важливим етапом у співпраці став меморандум про співробітництво, який підписали ректор ПДАУ Олександр Галич і директор ТОВ «Агрістар» Олег Корчмар. Цей документ засвідчує спільне прагнення обох сторін до розвитку та поглиблення співпраці у сфері освіти й науки.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Олександр Галич підкреслив, що співпраця з ТОВ «Агрістар» має стратегічне значення для ПДАУ, адже це не лише можливість підготувати кадри, які відповідають викликам і потребам сучасного аграрного ринку, але й шанс для науковців Університету втілювати власні розробки у життя, а також генерувати інновації, що сприятимуть розвитку аграрного сектора України.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Керівник полтавського підрозділу ТОВ "Агрістар" Андрій Бут зі свого боку зазначив, що понад 80 % їхніх працівників – це випускники ПДАУ, висококваліфіковані фахівці, які мають знання та навички роботи з різними технічними засобами. ТОВ "Агрістар" зацікавлено в тому, щоб і надалі співпрацювати з Університетом і готувати кадри, які відповідають потребам сучасного аграрного ринку.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Під час зустрічі сторони обговорили широкий спектр питань щодо співпраці:
• спільне проведення наукових досліджень актуальних проблем аграрного сектора;
• розроблення та впровадження нових навчальних програм і курсів;
• організацію практики та стажування студентів на підприємстві «Агрістар»;
• участь фахівців ТОВ «Агрістар» в освітньому процесі ПДАУ.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Сторони також домовилися про створення сучасної наукової лабораторії сільськогосподарської техніки на базі інженерно-технологічного факультету. Керівництво ТОВ «Агрістар» запевнило, що передасть лабораторії декілька одиниць техніки та експонати в розрізі, щоб студенти могли вивчати зсередини будову сільськогосподарських машин.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Підписання меморандуму стало значним кроком на шляху розвитку плідної та довгострокової співпраці ПДАУ та ТОВ «Агрістар». Це партнерство сприятиме підготовці висококваліфікованих кадрів, розвитку наукової та інноваційної діяльності, а також вдосконаленню освітнього процесу в ПДАУ.