Підписання договору про співробітництво між ПДАУ й ТОВ «Ліра Сапр»

 

ПОЛТАВСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ і ТОВ «ЛІРА САПР»  уклали договір про співробітництво з метою забезпечення підтримки використання та впровадження сучасних BIM-технологій. Цей договір є важливим кроком співробітників КАФЕДРИ БУДІВНИЦТВА ТА ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ інженерно-технологічного факультету ПДАУ у спільній місії підвищення якості фахової підготовки здобувачів вищої освіти за освітніми програмами спеціальності 192 БУДІВНИЦТВО ТА ЦИВІЛЬНА ІНЖЕНЕРІЯ з акцентом на інноваційні інженерні результати.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Укладення цього договору дасть змогу Університету та ТОВ «ЛІРА САПР» обмінюватися знаннями, досвідом і ресурсами, щоб сприяти подальшому розвитку та вдосконаленню методів і практик в архітектурно-будівельній галузі.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Обидві сторони зобов'язуються активно співпрацювати у напрямах:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
• співробітництва з питань щодо цільової підготовки фахівців, підвищення кваліфікації і стажування учасників освітнього процесу в галузі будівельного проєктування: організація сумісних наукових та інноваційних проєктів, спрямованих на розв’язання актуальних проблем, які становлять спільний інтерес;
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
• обопільного виконання науково-дослідної роботи щодо дослідження будівельних конструкцій і підготовки фахівців: сприяння підвищенню кваліфікації співробітників кафедри та підготовці наукових кадрів, зокрема навчанню (практичній підготовці) студентів і стажуванню наукових і науково-педагогічних працівників, надання можливості науковим і науково-педагогічним працівникам, студентам користуватися програмним забезпеченням, яке виробляє ТОВ «ЛІРА САПР»;
• проведення спільних наукових та освітніх заходів, здійснення обміну інформацією, необхідною для спільної діяльності.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
У рамках договору про співробітництво завідувач кафедри будівництва та професійної освіти Сергій ЯХІН отримав ліцензії на комплект учбових програм ACADEMIC Set  для застосування у навчальному процесі, що дає студентам змогу поєднати теоретичні знання з практичними навичками та відкриває нові горизонти для розвитку у цій цікавій і перспективній галузі. Студенти можуть встановити програмні комплекси ЛІРА-САПР на своїх домашніх комп'ютерах.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Реалізація договору є важливим кроком у спільній роботі між ПДАУ та ТОВ «ЛІРА САПР» і сприятиме підвищенню конкурентоспроможності випускників та інноваційності досліджень у галузі архітектурно-будівельного проєктування та технології BIM. Обидві сторони впевнені, що ця співпраця допоможе поліпшити якість проєктів і позитивно вплине на подальший розвиток галузі будівництва.

 

Багатофункціональний програмний комплекс ЛІРА-САПР реалізує технологію інформаційного моделювання будинків (BIM) і орієнтований на проєктування і розрахунок будівельних і машинобудівних конструкцій різного призначення. Система параметричного 3D-моделювання САПФІР-3D призначена для проєктування архітектурних конструкцій будь-яких об'єктів будівництва. Програмний комплекс МОНОМАХ-САПР призначений для розрахунку та проєктування конструкцій будівель із монолітного залізобетону, а також будівель із цегляними стінами.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
У процесі роботи проводиться розрахунок будівлі та її окремих частин із формуванням робочих креслень і схем армування конструктивних елементів. Програмний комплекс ЕСПРІ містить програми, що дають змогу виконувати комп'ютерні розрахунки досить великого класу приватних задач проєктного, інженерного та дослідницького напрямів у будівництві.