Полтавська державна аграрна академія на вірному шляху до сталого розвитку

В цьому ми ще раз переконалися під час підбиття підсумків щорічної зустрічі представників Партнерської мережі ВНЗ «Вищі навчальні заклади і сталий розвиток громад», що відбулася 14-15 грудня у м. Києві.

Полтавська державна аграрна академія - один із 8-ми вищих навчальних закладів, що починав роботу зі Спільним Проектом ЄС та ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" та почав роботу у напрямку сталого розвитку.

За весь цей час, а особливо за 2015 рік було зроблено чимало: подовжується викладання дисципліни "Сталий розвиток сільських територій", проводяться конкурси на кращу "Карту сільської місцевості", на визначення кращого SWOT-аналізу , студенти розробляють мікро-проектні пропозиції щодо розвитку сільських територій, проводили виїзні заняття з метою ознайомлення з кращими практиками Проекту та розвитку сільських територій. За останній рік, як і всі попередні, студенти академії приймали участь у всіх, без виключення, заходах, організованих Проектом.

Таким чином Студентка академії Оксана Артеменко була обрана переможцем конкурсу наукових робіт.

За п’ять років Мережею та Проектом встановлено партнерство з 33 університетами для співробітництва, зокрема, для викладання курсу зі сталого розвитку, стажування студентів, проведення невеликих досліджень, семінарів та видання публікацій на теми, що пов’язані з основними напрямками діяльності Проекту.

Проект МРГ підтримав публікацію навчального посібника та ряду монографій, до написання яких долучилися викладачі нашої академії. Близько сотні студентів з університетів-партнерів беруть участь у конкурсі наукових робіт та літній школі «Сталий розвиток за участі громад». Проводяться міжнародні конференції, круглі столи, семінари дебати; обмін студентами, зокрема для проходження практик; конкурси проектів та наукових робіт для студентів та інше.

Результати роботи за згаданими напрямками уВНЗ України за 2015 рік аналізувалися на щорічній зустрічі координаторів. Відкрили зустріч представники Проекту, зокрема Світлана Слабінська, спеціаліст з комунікацій та моніторингу, зробила загальний огляд співпраці, озвучила мету та завдання Проекту МРГ стосовно роботи з університетами. Було заслухано звіти кожного представника від партнерського університету. Водночас всі разом обговорили план роботи на наступний рік.

Оцінкою успішної роботи Полтавської державної аграрної академії в межах співпраці із Проектом стало нагородження сучасним ноутбуком та МФУ - в рамках підбиття підсумків Консурсу серед Ресурсних Центрів зі сталого розвитку у ВНЗ-партнерах Проекту. А також нам довірили координацію проведення Інтелектуальної гри Дебати у 2016 році.

Нам є чим пишатися і є над чим працювати у наступному році, тому дякуємо всім викладачам та студентам академії, що долучилися до роботи, впевнені, що співпраця тільки поглиблюватиметься та будуть створені нові можливості для розвитку. Ви робите важливу справу! Жити стало - не заборониш)

 

Помічник ректора, Тетяна Бардіна

Мітки: