Полтавська державна аграрна академія – учасник всеукраїнської мережі з визнання іноземних освітніх кваліфікацій UaReNet

2 березня у Києві відбулася установча конференція, присвячена заснуванню Міністерством освіти і науки України та Національним інформаційним центром академічної мобільності ENIC Ukraine (ДП «Інформаційно-іміджевий центр») всеукраїнської мережі з визнання іноземних освітніх кваліфікацій UaReNet.

До мережі UaReNet  приєдналася Полтавська державна аграрна академія та стала її повноправним учасником.

У роботі конференції взяли участь представники керівного складу МОН України та ENIC Ukraine, Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, Спілки ректорів вищих навчальних закладів України, Національного Еразмус+ офісу в Україні, почесні іноземні гості і представники 85 закладів вищої освіти України, які першими прийняли рішення про приєднання до мережі.

Відкрив конференцію привітальною промовою заступник Міністра освіти і науки України Єгор Стадний. Також виступали почесні іноземні гості: віце-президента Комітету Лісабонської конвенції Аллана Брууна Педерсена, директора Європейського реєстру забезпечення якості освіти (EQAR), члена керівної групи авторів Стандартів та рекомендацій щодо забезпечення якості освіти у ЄПВО (ESG) Коліна Тука, віце-президента Бюро ENIC Єннеке Локхофф та ін.

Всеукраїнська мережа з визнання іноземних освітніх кваліфікацій UaReNet була заснована шляхом підписання Меморандуму про її створення та розвиток між Міністерством освіти і науки України та ENIC Ukraine 18 лютого 2020 року.

Діяльність мережі UaReNet буде спрямована на вдосконалення та розвиток процедури визнання іноземних освітніх кваліфікацій в Україні.

Основними завданнями мережі є:
- формування та поширення культури прозорого та доброчесного визнання іноземних освітніх кваліфікацій в Україні;
- зміцнення співпраці компетентних органів з визнання в Україні;
- налагодження обміну інформацією та досвідом, популяризація взірцевих практик визнання іноземних кваліфікацій;
- дослідження та розв’язання проблемних питань у сфері визнання.