Представники факультету Технологій тваринництва та продовольства відвідали ПРАТ «Полтавський олійноекстракційний завод - Кернел груп»

В рамках підписаного 23 жовтня меморандуму про співпрацю між ПДАУ та ТОВ "КЕРНЕЛ-ТРЕЙД" 28 листопада здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології  на чолі з деканом факультету технологій тваринництва та продовольства, Анатолієм ШОСТЕЮ, заступником декана з навчальної роботи Ларисою КУЗЬМЕНКО, завідувачкою кафедри харчових технологій Ніною БУДНИК та викладачкою кафедри біології продуктивності тварин імені академіка О. В. Квасницького Альоною СЯБРО відвідали ПРАТ «Полтавський олійноекстракційний завод - Кернел груп».

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Виробнича екскурсія розпочалася з гостинної зустрічі із співробітниками підприємства до якої долучилася онлайн і керівниця проєкту Open Agro University Kernel Юлія Гулевич. Вона розповіла про можливості унікального освітнього проєкту для підготовки спеціалістів нового покоління сучасного виробництва та умови участі в ньому, ознайомила всіх присутніх із провідними напрямами роботи підприємства, особливостями виробництва соняшникової олії. Далі здобувачі разом з викладачами пройшли інструктаж з техніки безпеки та охорони праці, який був проведений на достатньо високому рівні.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Та основною візитівкою екскурсії стало вивчення технології виробництва соняшникової олії, безпосередньо у виробничих цеха. Начальник виробництва Максим КРАВЦОВ на високому професійному рівні ознайомив здобувачів з основними технологічними процесами виробництва соняшникової олії, студенти наживо мали змогу побувати у відділеннях віджиму та рафінування олії, ознайомитися з процесом виробництва та маркування тари, а також розливу та пакування олії. Пан Максим досить змістовно розповів про особливості виробництва рослинної олії та шроту,  надав вичерпні відповіді, щодо логістики та експорту готової продукції.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Під час зустрічі викладачі спільно із начальником виробництва обговорили проєкт освітньо-професійної програми Харчові технології першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, дискусійними також були питання, щодо проходження практики, стажування та працевлаштування для студентів.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Природно, що студентська молодь із зацікавленістю долучилася до розмови про професійне зростання, Максим Сергійович зазначав ключові умови професійного зростання, називав основні критерії успішного працевлаштування молодих фахівців тощо.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Виробнича екскурсія була досить цікавою, пізнавальною та корисною для майбутніх технологів з харчових виробництв. Ми висловлюємо щиру вдячність всім співробітникам ПРАТ "Полтавський олійноекстракційний завод  - Кернел груп", які організували та провели цю незабутню зустріч на базі їхнього підприємства.