Пройшла Міжнародна науково-практична конференція присвячена 60-річчю з Дня народження Сергія Васильовича Аранчія

16-17 травня за базі факультету ветеринарної медицини пройшла Міжнародна науково-практична конференція  «АКТУАЛЬНІ  ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ», присвячена 60-річчю з Дня народження Сергія Васильовича Аранчія кандидата ветеринарних наук, доцента, Заслуженого працівника ветеринарної медицини України, історика і організатора ветеринарної медицини  Полтавської  області та України, одного із  засновників факультету ветеринарної медицини ПДАА.

У її роботі взяли участь науково-педагогічні працівники, аспіранти факультетів ветеринарної медицини: Полтавської державної аграрної академії, Національного університету біоресурсів та природокористування України, Сумського національного аграрного університету, Житомирського національного агроекологічного університету, Харківської державної зооветеринарної академії та здобувачі вищої освіти різних курсів. Також на конференції були присутні науково-педагогічні працівники Ветеринарного центру Університету Миколая Коперника в Торуні (Польща).

Перед початком конференції відбулося покладання квітів до меморіальної дошки Сергію Васильовичу Аранчію, розмішеної на фасаді факультету ветеринарної медицини ПДАА.

Конференцію відкрила ректор Полтавської державної аграрної академії, професор Аранчій Валентина Іванівна.

На пленарному засідання прозвучали спогади про Аранчія С. В. – талановитого організатора ветеринарної медицини Полтавщини. Крім того, на пленарному засіданні виступили начальники управлінь: Головного  управління Держпродспоживслужби у Полтавській області, міського (м. Полтава) та Гребінківського районного управління Держпродспоживслужби у Полтавській області. Доповідачі у своїх виступах відмітили проблеми сьогодення у роботі державної ветеринарної медицини та перспективи її розвитку.

Під час роботи конференції було вручене Звання Почесного доктора Полтавської державної аграрної академії Павлу Сисі – хабілітованому доктору ветеринарних наук, професору Університету Миколи Коперника в Торуні. Також були відзначені від Голови Асоціації спеціалістів ветеринарної медицини України Бердник В. П. почесними грамотами та преміями ім. С. В. Аранчія студенти-науковці.

Учасники конференції висвітили актуальні проблеми сьогодення ветеринарної медицини, вищої освіти України, Польщі, обмінялися набутим досвідом та намітили подальші перспективи розвитку. 

Підсумовуючи результати міжнародного заходу декан факультету ветеринарної медицини Сергій Миколайович Кулинич наголосив, що виступи експертів були цікавими і характеризувалися інформативністю. Також він висловив вдячність усім іноземним представникам, які поділилися своїм досвідом із  українськими колегами.

За результатами роботи міжнародної науково-практичної конференції прийнято рішення щодо здійснення міжнародного співробітництва факультету ветеринарної медицини ПДАА та Ветеринарного центру Університету Миколи Коперника та подальшої науково-дослідної роботи науково-педагогічних працівників.

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: