Приклад плідної співпраці між ПДАУ та компанією Syngenta

 

21 вересня на запрошення компанії  Syngenta викладачі й студенти ННІ агротехнологій, селекції та екології ПДАУ відвідали Агроцентр «Syngenta» — «Грига» (село Василівка Полтавського району).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Гостям показали демонстраційні полігони компанії,  експериментальні R&D-посіви, які виконує фермерське господарство на замовлення провідних агрокомпаній світу. 
Такі зустрічі є традиційними в рамках меморандуму про співпрацю між ПДАУ й ТОВ Syngenta та продовженням освітнього проєкту «Generation A». Представники компанії  Олександр Воропін, Микола Кабацюра, Олексій Міщенко, Володимир Бужин розповіли про особливості діяльності Syngenta на ринку України, нові гібриди кукурудзи та соняшнику різного цільового призначення.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Особливу увагу звернули на ділянки R&D-посівів, мету й завдання пов'язаних з ними науково-дослідних програм.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Наостанок засновник фермерського господарства Володимир Грига продемонстрував оснащеність підприємства технікою та знаряддями. Воно укомплектоване малогабаритними агрегатами, завдяки яким є змога з високою точністю отримувати репрезентативні експериментальні дані, що приваблює науковців провідних компаній світу.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Приємно також відзначити, що майже всі учасники екскурсії, як господарі, так і гості, є випускниками або студентами  Полтавського державного аграрного університету.


Більше фото>