Робота працівників психологічної служби з магістрантами та аспірантами інженерно-технологічного факультету

Протягом березня 2023 року працівники психологічної служби ПДАУ провели низку тематичних зустрічей із магістрантами інженерно-технологічного факультету спеціальностей 015 Професійна освіта (за спеціалізаціями), 133 Галузеве машинобудування, 208 Агроінженерія та аспірантами спеціальності 133 Галузеве машинобудування (ступеня доктора філософії).

На зустрічах були присутні: гарант освітньо-професійної програми «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)» Анатолій АНТОНЕЦЬ, гарант освітньо-професійної програми «Технології і засоби механізації сільськогосподарського виробництва» Олександр ГОРБЕНКО, гарант освітньо-професійної програми «Машини і засоби механізації сільськогосподарського виробництва» Станіслав ПОПОВ, заступник декана з навчальної роботи інженерно-технологічного факультету Антон КЕЛЕМЕШ, заступниця декана з виховної роботи Наталія ПРІЛЄПО, керівниця психологічної служби ПДАУ Ірина ПЛАКСІЄНКО, соціальна педагогиня Юлія ОВСІЄНКО, соціальна педагогиня Алла ІЛЬЧЕНКО, кураторка Тетяна РИЖКОВА.

Перша зустріч, яку провела соціальна педагогиня Юлія ОВСІЄНКО, була присвячена знайомству зі складом, структурою, завданнями, основними напрямами та функціями діяльності психологічної служби під час війни. Пані Юлія представила керівницю психологічної служби ПДАУ Ірину ПЛАКСІЄНКО та соціальну педагогиню Аллу ІЛЬЧЕНКО, розповіла про основні професійні обов’язки кожного представника психологічної служби, звернула увагу студентів на ті питання, із якими вони можуть звертатися для одержання роз’яснень, підтримки й допомоги. Також Юлія ОВСІЄНКО продемонструвала зміст сторінки психологічної служби сайту ПДАУ, його нормативні складові, структурні компоненти, основні розділи та їх контент, можливості комунікації із психологом і соціальними педагогами як офлайн, так і онлайн під час воєнних дій на території нашої країни. Працівники психологічної служби відповіли на запитання студентів.

Наступну зустріч проводила керівниця психологічної служби ПДАУ Ірина ПЛАКСІЄНКО. Метою її виступу стало ознайомлення студентів-магістрантів із елементами психологічної самодопомоги в умовах стресу. Під час зустрічі Ірина ПЛАКСІЄНКО наголосила на тому, що проблем слід розв’язувати, а не уникати їх, і зауважила, що цьому можна навчитися самостійно або ж із допомогою працівників психологічної служби як онлайн, так і на консультації офлайн, скориставшись кімнатою психологічного розвантаження.

Наступна зустріч була присвячена ознайомленню і розвитку навичок soft skills. Вебінар на тему «Soft skills: чому ці навички такі важливі сьогодні?» провела соціальна педагогиня Алла ІЛЬЧЕНКО, яка не тільки ознайомила студентів із видами soft skills, а й допомогла їм «прокачати» їх. Спікерка виокремила ознаки soft skills і hard skills, звернула увагу магістрантів на їх види та способи розвитку.

Завершальним акордом зустрічей студентів-магістрантів і психологічної служби стало їхнє знайомство зі студенткою Сумського державного університету, яка навчається за спеціальністю 053 Психологія і зараз перебуває на практиці в ПДАУ, Валентиною ЧЕРЧАТОЮ, яка дала учасникам вебінару практичні поради щодо боротьби зі стресом. Валентина  продемонструвала методику створення та аналізу складових «колеса життєвого балансу» і спільно зі студентами проаналізувала кожен його сектор і пояснила, яким чином можна збільшити або зменшити площу кожного з них.

Аудиторія: 

Діяльність: