Розпочалося громадське обговорення проєкту ОНП Публічне управління та адміністрування

30 жовтня 2023 року розпочалося громадське обговорення ОНП Публічне управління та адміністрування третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування галузі знань 28 Публічне управління та адміністрування (ННІ ЕУПІТ ПДАУ).

1 листопада 2023 було проведено розширене засідання кафедри публічного управління та адміністрування ННІ ЕУПІТ ПДАУ, на якому було розглянуто положення проєкту ОНП Публічне управління та адміністрування третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування галузі знань 28 Публічне управління та адміністрування. Засідання відкрила завідувачка кафедри публічного управління та адміністрування, докторка наук з державного управління, професорка Лозинська Тамара Миколаївна (гарант ОНП Публічне управління та адміністрування).

До обговорення проєкту ОНП Публічне управління та адміністрування, крім викладачів кафедри (професора Олександра Дорофєєва, доцентів Ольги Мирної, Наталії Панасенко, Ольги Сердюк, Тетяни Щетініної та Ірини Шупти, доктора філософії Євгенія Панасенка), долучилася академічна спільнота інших закладів вищої освіти, з якими кафедра публічного управління та адміністрування ННІ ЕУПІТ ПДАУ налагодила тісну співпрацю, а саме:

Едуард Афонін, професор кафедри публічної політики навчально-наукового інституту публічного управління та державної служби Київського національного університету імені Тараса Шевченка, доктор соціологічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки;

Наталія Малиш, професорка Києво-Могилянської школи врядування імені Андрія Мелешевича факультету правничих наук, докторка наук з державного управління, професорка;

Іван Лопушинський, в. о. завідувача кафедри публічного управління та адміністрування Івано-Франківського національного технічного університету, доктор наук з державного управління, професор, заслужений працівник освіти України.

В розширеному засіданні кафедри публічного управління та адміністрування також взяли участь:

Алла Світлична, заступниця директора навчально-наукового інституту економіки, управління, права та інформаційних технологій спеціальності 281 Публічне управління та адміністрування ПДАУ, кандидатка економічних наук, доцентка;

Олена Сіренко, завідувачка аспірантури і докторантури ПДАУ, кандидатка економічних наук.

Учасники обмінялися думками щодо змісту позицій проєкту ОНП Публічне управління та адміністрування як мета освітньої програми, цілей навчання, методів, методик і технології, теоретичного змісту предметної області, особливостей освітньо-наукової програми. Було наголошено про необхідність переконливо сформулювати оригінальність освітньо-наукової програми та вивчити можливості викладання навчальних дисциплін англійською мовою.

Загалом як запрошені представники закладів вищої освіти Києва та Івано-Франківська, так і представники академічної спільноти ПДАУ дійшли до спільного висновку про те, що ОНП Публічне управління та адміністрування відповідає третьому (освітньо-науковому) рівню вищої освіти, а фахові компетентності та програмні результати навчання відбивають її спрямованість на формування у здобувачів вищої освіти компетентностей і навичок дослідницької роботи та науково-педагогічної діяльності.

Кафедра публічного управління та адміністрування щиро дякує шановним стейкхолдерам за творчу співпрацю, зацікавленість і конструктивні пропозиції!