Співпраця Полтавського державного аграрного університету з Хорольським ботанічним садом

Наші науковці, зокрема доцент кафедри захисту рослин Віктор Самородов і доцентка кафедри рослинництва Марина Антонець, виконують різноманітні дослідження спільно з працівниками ботсаду. До 10-річного ювілею цього закладу було вирішено офіційно скріпити співпрацю підписанням договору. Це вкрай важливий крок, що відкриває нові перспективи для здобуття необхідних знань і вмінь студентами ПДАУ навчально-наукового інституту агроекологій, селекції та екології, особливо тим, хто обрав спеціальність 206 Садово-паркове господарство. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Тож 16 жовтня 2023 р відбулось урочисте підписання договору про співробітництво між Полтавським державним аграрним університетом і Хорольським ботанічним садом, що є справжньою оазою інтродукції субтропічних рослин у фіторізноманітті Лісостепу України. Свої підписи у документі поставили ректор ПДАУ Олександр Галич і директор ботсаду Володимир Красовський.  
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
До цієї зустрічі долучилися директор навчально-наукового інституту агротехнологій, селекції та екології професор Микола Маренич, завідувач кафедри геоматики, землеустрою та планування територій професор Сергій Шевчук, професорка кафедри Світлана Гапон і доцентка кафедри Світлана Нагорна. 
Для того, щоб наші випускники стали фахівцями з проєктування та реалізації заходів з озеленення населених пунктів, промислових центрів, підприємств і садиб, естетичного оформлення інтер'єрів та екстер'єрів, інвентаризації та створення високодекоративних об'єктів садово-паркового господарства, їм потрібна потужна база для навчання та практики, яку може надати Хорольський ботанічний сад у процесі співпраці з ПДАУ.