Співпраця зі стейкхолдерами СТОВ «Воскобійники», ДП «Дослідне господарство імені Декабристів», ГК «Глобино»

Постійна співпраця зі стейкхолдерами значно допомагає оцінити освітні програми з погляду виробництва і врахувати вимоги роботодавця до потенційного працівника.
У рамках виконання завдань Проєкту “Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та сталості” (UniClaD)Програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+KA2 № 609944-EPP-1-2019-1-LT-EPPKA2-CBHE-JP під час проведення форуму «Біотехнології в забезпеченні продовольчої безпеки України» відбулася зустріч гарантів (Лариса Кузьменко, Світлана Усенко), викладачів і здобувачів вищої освіти за освітньою програмою Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів освіти із провідними стейкхолдерами регіону — СТОВ «Воскобійники» (Ольга Лахненко — головний технолог), ДП «Дослідне господарство імені Декабристів» (Володимир Цибенко — директор господарства), ГК «Глобино» (Альона Ковтун — головний технолог ТОВ «Глобинський м'ясокомбінат»). Предметом обговорення стали способи поліпшення підготовки здобувачів вищої освіти за цією освітньою програмою.

 

Стейкхолдери наголосили про вкрай гостру потребу у висококваліфікованих фахівцях на підприємствах регіону. Для забезпечення підготовки майбутніх фахівців в умовах виробництва детально обговорено можливості й умови проходження практик студентами та розвиток дуальної освіти.

На зустрічі також був присутній випускник 2021 року Анатолій Стрижак, який працює технологом у СТОВ «Воскобійники». У розмові зі студентами він наголошував на важливості проходження виробничих практик на підприємствах, які потребують фахівців, бо є нагода зарекомендувати себе старанним учнем і перспективним працівником, а отже, отримати пропозицію щодо працевлаштування.
Особливо цінними у спілкуванні були активність студентів,  висловлення ними побажань проходження виробничих практик і подальшого працевлаштування.
Також здобувач вищої освіти 4 курсу ступеня бакалавра Анатолій Мікос поділився враженнями від проходження виробничої практики у ДП «Дослідне господарство імені Декабристів».


      

За підсумками зустрічі надано пропозиції стосовно проєкту освітньої програми Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва на 2024 рік – розвивати практико-орієнтоване навчання та активно впроваджувати дуальну форму навчання, що дасть можливість студентам випробувати себе як повноцінних фахівців уже під час навчання.