Сталий розвиток - вірний шлях до впевненого майбутнього!

Ще 5 років тому, коли між академією та Спільним проектом ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" було підписано "Меморандум про порозуміння" ми не знали які результати чекати від такої співпраці. Здавалося б, для аграрного закладу, що готує фахівців для галузі сільського господарства тематика сталого розвитку є досить опосередкованою. Як виявилося - помилялися:)
За час співпраці з Проектом ми підготували значну кількість учасників та переможців різних наукових конкурсів, опублікували наукові напрацювання у монографіях, а найголовніше - показали студентам на практиці, як громада може змінити своє життя своїми ж руками! Представники академії є постійними та активними учасниками всіх заходів, ініційованих Проектом.
Ось і в період з 14 по 15 квітня ми не могли проігнорувати спільну стратегічну сесію присвячену партнерству Проекту МРГ із вищими навчальними закладами України. Честь представити свій досвід налагодження співпраці Полтавської державної агарної академії та Обласним підрозділом впровадження Спільного проекту ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" випала помічнику ректора з молодіжних питань Тетяні Бардіній та координатору проекту у Полтавській області Галині Бут.


Програма у Львові була насиченою та змістовною, про досвід співпраці з муніципалітетами поділилися представники Львівщини, Дніпропетровщини, Закарпаття та Рівненщини.
Відвідали місто Золочів, яке вразило не лише своєю історією та архітектурою, а де успішно функціонує завод по сортуванню сміття та працює 100 ОСББ (з 300 багатоквартирних будинків).

 

Більше фото в галереї.

Всі учасники, в ході ділових ігор, проаналізували потенційні можливості співпраці у розвитку міст і ВНЗ, можливі шляхи формування стратегії розвитку ОСББ у містах України, визначили спільні ресурси для розвитку ОСББ, обговорили спільні дії з органами місцевого самоврядування, обласними підрозділами проекту та ресурсними центрами ВНЗ щодо розвитку концепції розумних міст та сталого міського розвитку та визначили напрями співпраці:

  • практичні можливості аналізу індикаторів сталого міського розвитку,
  • процес розробки стратегій розвитку ОСББ;
  • роль вишів у розвитку міста;
  • визначили цілі роботи ВНЗ на 2017-2019 роки щодо підтримки органів місцевого самоврядування у досягненні цілей розвитку тисячоліття та концепції сталого розвитку.
  • проаналізували державну стратегію України 2020.

Розвиток міського компоненту МРГ виходить на якісно новий рівень!
За результатами обговорень учасники зустрічі затвердили спільний план дій по оптимізації співпраці між муніципалітетами та університетами у сфері містоврядування на основі концепцій «розумних міст» і електронного врядування.

Якщо Тобі цікава тема сталого розвитку - долучайся до співпраці!!!
У нас попереду багато цікавої та потрібної роботи:)
Пам'ятай, що Сталий розвиток - вірний шлях до впевненого майбутнього!

Мітки: