Стоп насильству!

7 квітня 2021 року соціальна педагогиня Юлія Овсієнко провела зі студентами інженерно-технологічного факультету спеціальності 208 «Агроінженерія» Полтавської державної аграрної академії зустріч-бесіду під гаслом «Стоп насильству!».

Бесіда розпочалася із пояснення здобувачам вищої освіти актуальності тематики, особливо в період карантину і локдауну. Усвідомлення складності ситуації, в якій вимушено перебувають члени родин, трудових колективів і всього суспільства, вимагає від кожного взаємоповаги, взаєморозуміння і терпимості. Щоб студенти зрозуміли, наскільки питання запобігання і протидії насиллю на сьогодні є масштабним не лише в Україні, а й в усьому світі, їм були представлені презентація із оцінками Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо сімейного насилля, яке набуло властивостей всесвітньої епідемії, і фрагментами із Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», добірка друкованих видань із порадами адвокатів, коментарями психологів, переліком документів, що подаються у разі виникнення ситуації насилля в родині, матеріалами про діяльність системи безоплатної правової допомоги в Україні, проблеми гендерного насильства та багато іншого.

 

У підсумку бесіди студенти зрозуміли, що розв’язати проблему можна лише за умови, якщо її виявити й усвідомити. А дотримання і повага до прав і свобод громадян суспільства – це запорука комфортного співіснування у родинному колі, трудовому колективі, соціумі.

Для психологічної служби академії надзвичайно важливими є саме профілактичні бесіди, адже будь-яку проблему краще передбачити і запобігти її появі, підготувати студентство до різних сценаріїв розвитку подій і наслідків, які можуть виникнути у життєвих ситуаціях.

Заклад освіти – осередок духовного розвитку молоді. Слід завжди пам’ятати, що коли щаслива родина, то міцна й Україна!

Юлія Овсієнко

 

Аудиторія: 

Діяльність: