Студентська конференція з кримінального права

На кафедрі підприємництва і права в рамках вивчення курсу «Кримінальне право України» 12 травня 2020 року було проведено відеоконференцію серед студентів 2 курсу спеціальності 081 Право за темою «Особливості та причини боротьби зі злочинністю серед неповнолітніх» з використанням платформи Zoom, організовану доцентом кафедри кандидатом юридичних наук Олесею Валеріївною Дубович.

Злочинність неповнолітніх має свої особливості, які виявляються в її рівні і динаміці, причинах і мотивації вчинюваних ними злочинів. Вони пов’язані з певними властивостями особи неповнолітніх і їх статусом у суспільстві. Відповідно є і специфіка організації боротьби з такою злочинністю, а також ряд причин та психологічних особливостей особи злочинця. В цих питаннях намагалися розібратися студенти 2 курсу спеціальності 081 Право, обговорюючи підготовлені доповіді та презентації.

Доповідь Станіслава Баранова та Діани Хейло стосувалася умов тримання неповнолітніх у Кременчуцькій виховній колонії управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Полтавській області. Яна Андрейко розкрила тему «Засоби покарання неповнолітніх». Ірина Жемела досліджувала, як нещодавно введене поняття «Домашнє насильство» уже широко застосовується правниками на практиці.

Щиро вдячні студентам за активну участь у конференції та непідробну зацікавленість озвученими питаннями!

 

 

 

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: