Студенти-іноземці відвідали Полтавську галерею мистецтв

6 квітня 2016 року студенти факультету підготовки іноземних громадян побували в Полтавській галереї мистецтв. На першому поверсі студенти-іноземці ознайомилися з експозицією художнього музею та залу дитячої творчості імені Саші Путрі. Студентів вразила кількість експонатів галереї – понад 9 тисяч! Уважно розглядали іноземці твори європейських художників, дуже сподобалися полотна Миколи Ярошенка, які займають 2 зали музею. Адже серед них були і пейзажі рідних країн студентів.
  «Мене вразили портрети Марії Башкірцевої, – сказав Юссеф Бушехаб із Марокко. – А особливо її автопортрет. Я відходив у різні боки, і мені здавалося, що дівчина з картини дивиться саме на мене. Це надзвичайно! Дуже талановита ця художниця».
Анасу Мгабару сподобалися картини полтавської художниці Катерини Білокур: «Вражають не лише картини, а й біографія цієї надзвичайно талановитої художниці, про яку розповіли мені наші викладачі. Я думаю, що такий великий талант дає тільки Бог, цьому навчитися неможливо».

Зі сльозами на очах дивилися студенти-іноземці на роботи маленької полтавської художниці Саші Путрі. Лаксир Фатіма-Еззахра сказала, що на неї велике враження справила картина «Сіріус». «Це дуже сумно, що ця талановита дівчинка так рано пішла з життя, – сказала іноземна студентка. – Якби вона була жива, то намалювала б багато прекрасних картин, я впевнена».

 

На другому поверсі іноземні студенти побачили прекрасні статуї і скульптурні композиції у Зимовому садку, а також виставку карикатур «Карлюка-2016», де були представлені роботи художників з України і Словаччини. Іноземним студентам дуже сподобалася екскурсія до Галереї мистецтв. Вони сказали, що ніколи не думали, що експозиція музею буде такою багатою і вражаючою.

Діяльність: