Студенти ІТФ зустрілися з випускником ПДАУ, що служить у ЗСУ

 

10 травня 2023 року відбулася зустріч студентів інженерно-технологічного факультету із випускником 2013 року Дмитром Шевченком. Окрім розповіді про службу в лавах Збройних сил України, він презентував бібліотеці ПДАУ книгу свого батька Анатолія Шевченка, ліквідатора аварії на Чорнобильській АЕС, «Солдати Чорнобиля».


Зараз Дмитро служить у підрозділі радіоелектронної розвідки безпілотних авіакомплексів Сил ТРО Полтавщини, що увійшли до регулярного складу Збройних сил України. Він розповів присутнім про специфіку своєї служби, про те, як солдати ЗСУ за допомогою дронів і БПЛА стежать за пересуваннями російських військ і техніки в режимі реального часу, що дає змогу нашим воїнам влаштовувати засідки або проводити коригування вогню. Ворожа техніка, піхотинці, позиції противника — від аеророзвідників ніщо й ніхто не сховається!


Дмитро пішов на війну добровольцем і вже наступного дня після зустрічі з нами він знову поїде на передову, де його вже чекають побратими. Полтавський державний аграрний університет, зокрема інженерно-технологічний факультет, пишається всіма своїми випускниками незалежно від того, чи захищають вони Україну зі зброєю у руках на передовій, чи працюють за кермом трактора на полі, ризикуючи натрапити на вибухові пристрої, які не розірвалися,  снаряд,  або біля комп’ютера у кабінеті, проєктуючи деталі для нового безпілотника.


А Дмитру та всім нашим захисникам і захисницям ми бажаємо якнайшвидше повернутися до своїх родин живими, здоровими й обов’язково з перемогою!