Студенти ПДАУ зустрілися з народним депутатом Верховної Ради України п’яти скликань Іваном Зайцем

 

Патріотичне виховання є невіддільною частиною освітнього процесу в Полтавському державному аграрному університеті. Воно спрямоване на формування у молодого покоління національної самосвідомості, любові до України, турботи про благо свого народу, вміння відстоювати права й свободи громадян, сприяти громадянському миру та злагоді в суспільстві. 
 
Саме з цією метою ми регулярно запрошуємо для спілкування зі студентами відомих гостей, що долучалися до нашого державотворення та вміють заряджати оточення своєю потужною енергетикою та повагою до усього українського. 
 
16 лютого 2024 року проректорка з науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку ПДАУ Тамара Шаравара організувала зустріч студентів усіх навчально-наукових підрозділів Університету зі справжнім борцем за незалежність України, народним депутатом Верховної Ради України п’яти скликань Іваном Зайцем. 
 
Іван Олександрович почав активну громадсько-політичну діяльність ще в середині 1980-х років. Він був одним із фундаторів українознавчого клубу «Спадщина» при Київському будинку вчених, Товариства української мови ім. Т. Г. Шевченка, Народного Руху України. Іван Заєць був обраний народним депутатом Верховної Ради України І, ІІ, III, IV та VI скликань. За громадську та політичну активність його відзначено численними державними нагородами. 
Захопливий виступ Івана Олександровича викликав неабияке зацікавлення серед студентів, стимулював активне обговорення та позитивну емоційну відповідь нашої патріотично налаштованої молоді.