Студенти Полтавської державної аграрної академії обговорюють формування бюджетів місцевих громад

22 жовтня у м. Суми відбулося спільне засідання представників Сумської обласної громадської організації “Бюро аналізу політики” та Полтавської філії суспільної служби України. Тема проекту: “Громадський бюджет в Сумах та Полтаві”. Метою проекту є підвищення ефективності наповнення і впровадження місцевих бюджетів міст Суми та Полтави шляхом створення експертного середовища та його спроможності дослідити/проаналізувати дохідну частину міських бюджетів та їх видаткові частини і провести комплекс адвокаційних заходів зі впровадження місцевих громадських бюджетних ініціатив та широкого інформування громад про процес формування бюджетів, процедури їх приймання та реалізації.

Керівником проекту є Неля Поліщук, модератор – Віктор Бобиренко. Для дослідження бюджетів Сум та Полтави було сформовано дві експертні групи. Зокрема, по чотири представники від Сум та Полтави. З Полтави: Кіященко Ганна та Віктор Нестеренко – експерти з Полтавської філії суспільної служби України.

Виступ доповідачів: модератора проекту – Віктора Бобиренка, керівника проекту – Нелі Поліщук з м. Суми та експерта з м. Полтава – Ганни Кіященко

Також в обговоренні проекту взяли участь студенти 1 курсу факультету обліку та фінансів Полтавської державної аграрної академії Тютюнник Ірина та Пасічник Сергій.

Обговорення проекту

На фото: Ганна Кіященко, Віктор Нестеренко, Ірина Тютюнник, Сергій Пасічник, Неля Поліщук

Під час засідання, вони дізналися більше про: принципи формування місцевого бюджету; наповнення та витрачання бюджету; реалізацію видаткової частини бюджету; порядок надання пропозицій до дохідної та видаткової частин бюджету; необхідність формування експертних груп із дослідження бюджетів; підготовку та подання експертних пропозицій щодо заходів по наповненню бюджетів 2014 року та їх реалізації на відповідних сесіях місцевих рад.

Комплекс розглянутих питань дозволить не лише вплинути на місцеві бюджети Сум та Полтави, а і дасть змогу зміцнити зворотний зв’язок у площині – місцева громада – експертне середовище – ЗМІ – місцева влада.

Здобуті практичні навички стануть гарним досвідом для студентів Полтавської державної аграрної академії.

Діяльність: