«Свято рідної мови» об’єднало всіх!

      20 лютого 2013 року о 13.00 в актовому залі Полтавської державної аграрної академії відбулося Свято рідної мови. Підготували цей цікавий захід учні ліцею та студенти факультету підготовки іноземних громадян ПДАА. У залі було багато гостей: представників міськвно, учнів і вчителів шкіл міста, українських і іноземних студентів різних полтавських вишів, викладачів та співробітників академії. Учні ліцею розповіли про історію виникнення української мови, цікавинки про різні мови світу; читали вірші та співали пісні українською, російською, англійською та німецькою мовами. Свої акторські таланти школярі показали і у інсценізації твору І. Карпенка-Карого «Хазяїн». Естафету продовжили студенти факультету підготовки іноземних громадян, які приїхали із Гани, Єгипту, Ємена, Нігерії, Палестини, Сенегалу, Судану, Тунісу. Вони представили свої країни рідними мовами. На святі іноземці читали вірші Василя Симоненка. Дуже сподобалися глядачам арабська пісня, запальний африканський танець. Символом дружби між молодими людьми із різних країн стала відома пісня Майкла Джексона, яку іноземці співали разом з ліцеїстами:
      «We are the world, we are the children,
         We are the ones who make a brighter day
         So lets start giving…»

      А наприкінці свята на всіх чекав справжній сюрприз – гостей пригощали улюбленими українськими стравами: смачними варениками, вергунами та пиріжками. 
      На святі також були присутні проректор з науково-педагогічної та наукової роботи, доцент Опара Микола Миколайович, який у своєму виступі розповів про активну участь іноземних студентів у громадському житті академії, та проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв’язків, доцент Горб Олег Олександрович, який повідомив про широкі міжнародні зв’язки ПДАА та запросив учнів до вступу в академію.

Аудиторія: 

Діяльність: