У ПДАУ відбулася чергова зустріч в рамках роботи Школи кураторів

У Полтавському державному аграрному університеті переконані, що важливим напрямом роботи педагогічного колективу є адаптація першокурсників до нового для них академічного середовища, оскільки це вкрай важливо в  нинішніх умовах. Навчальний процес  невіддільний від виховного, їх оптимальне поєднання сприяє формуванню в молоді необхідного життєвого досвіду, соціальних компетенцій і патріотичного світогляду. Необхідно створити безпечні та комфортні умови для всіх учасників освітнього процесу, завдяки яким студенти прагнутимуть вчитися, а науково-педагогічні працівники зможуть повною мірою розкрити свій викладацький хист.

Важливим компонентом цієї роботи є кураторська діяльність. Завдання кураторів академічних груп — допомагати студентам  адаптуватися до навчання, виховувати всебічно розвинутих спеціалістів з організаторськими якостями та активною громадянською позицією. Цьому сприяють періодичні збори для кураторів груп, які організовує проректорка з науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку Тамара Шаравара.

Цього разу обговорили питання проживання й дозвілля першокурсників, нагальну потребу проведення анкетування студентів і їх інформування про програми міжнародної мобільності, що дасть змогу ефективніше інтегрувати молодь у навчальний процес, мотивувати її до опанування обраного фаху та поглибленого саморозвитку.