У складних умовах, в яких нині перебуває Україна, ми особливо цінуємо зв’язки з нашими партнерами.

 

Уже не один рік кафедра економіки та міжнародних економічних відносин плідно співпрацює з ПФ «КМ» і ТОВ «НВК «ДОВІРА-2006», які здійснюють зовнішньоекономічну діяльність і надають широкий спектр послуг у цій сфері. На черговому розширеному засіданні кафедри, у якому активну участь взяли наші стейкхолдери, було обговорено зміст освітніх програм. Також у рамках Меморандуму про співпрацю між Полтавським державним аграрним університетом і зазначеними компаніями було прийнято рішення щодо необхідності подальшого поглиблення науково-практичної взаємодії сторін. З огляду на виникнення нових викликів для підприємств, зокрема у сфері зовнішньоекономічної діяльності, було вирішено поєднати науковий потенціал викладачів кафедри економіки та міжнародних економічних відносин та практичний досвід фахівців ПФ «КМ» і ТОВ «НВК «ДОВІРА-2006». З одного боку, цього потребувало удосконалення освітніх програм «Міжнародні економічні відносини», «Економіка» та «Економіка підприємства», а з іншого, розробка науково-практичних рекомендації щодо забезпечення стійкості бізнесу вітчизняних компаній у складних умовах, зумовлених війною та спричинених нею кризових явищ в економіці України.


Така співпраця забезпечить синергічний ефект для всіх учасників зазначеного процесу. Вивчення науково-педагогічними працівниками ПДАУ підходів до ведення бізнесу в умовах підвищеного економічного ризику, політичної нестабільності та загроз війни буде відбуватись впродовж п’яти місяців. Всі викладачі кафедри пройдуть підвищення кваліфікації (стажування) в компаніях ПФ «КМ» і ТОВ «НВК «ДОВІРА-2006» за напрямами «Зовнішньоекономічна діяльність національних підприємств в умовах ускладнених економічних і політичних відносин» та «Забезпечення економічної стійкості національних підприємств в ускладнених соціально-економічних і політичних умовах».

 

Дякуємо нашим стейкголдерам за інтерес до освіти та науки, а також за готовність до реалізації спільних науково-практичних ідей.