Участь студентів-екологів у ювілейному фестивалі «Майстерня міста»

Здобувачі вищої освіти кафедри екології, збалансованого природокористування та захисту довкілля, учасники наукового гуртка «Зелена варта» взяли участь у п’ятому урбаністично-культурному фестивалі «Майстерня міста», організованому у вересні 2020 року Полтавською міською радою і КО «Інститут розвитку міста» за підтримки проєкту Integrated Urban Development in Ukraine німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ). Цей фестиваль є платформою для спілкування громади нашого міста, громадських організацій та активістів, представників бізнесу й міської влади на теми інтегрованого міського розвитку.

На театральній площі 10–11 вересня відбулися воркшопи, круглі столи, екологічні акції на інші заходи. Наші студенти взяли участь у майстер-класі з озеленення парку імені Івана Котляревського, обговорили проблему утилізації побутових відходів, які становлять небезпеку для довкілля та здоров’я людини.

 

 

Студенти взяли також участь у круглому столі «Успішні приклади ревіталізації промислових зон», модератором якого став професор Вадим Вадімов; ознайомились із фотозоною проєкту ОАЗА

 

ОАЗА – це система публічного онлайн-екологічного моніторингу в м. Полтава, яка дає змогу мешканцям стежити за станом повітря, а у перспективі – здійснювати моніторинг якості води та ґрунтів.

Нині екологічний стиль життя та турбота про екологічний стан рідного міста, країни та планети загалом не просто модний тренд, а  обов'язок кожного. У всьому світі вважається, що екологічна грамотність – важлива компетенція сучасної людини.

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: