Успіх командної роботи влади, бізнесу, науки та громади

26 серпня 2020 року відбувся бізнес-форум «Жіноче підприємництво у м. Полтава: стан і перспективи розвитку». Він був ініційований Департаментом економіки і інвестицій (Полтавська міська рада), Благодійною організацією «Світло надії» та авторським колективом: Тетяною Юрченко, Романом Дроздом, Вітою Клименко, Світланою Туль, Ольгою Шкурупій.

Захід відбувся в рамках реалізації грантового проєкту «Підвищення впливу жінок у розбудові місцевого економічного розвитку як запорука успішної реалізації гендерної політики міста Полтави». Окрім проведення бізнес-форуму грантовий проєкт передбачає низку цікавих ініціатив:

  • онлайн-конкурс стартап-проєктів «Полтавський жіночий бізнес-марафон»;

  • Полтавський науковий онлайн-симпозіум «STEM-освіта – ти зможеш усе»;

  • розробка гендерного паспорту міста Полтави.

Реалізація гранту стала можливою за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади, яке підтримало спільну діяльність Асоціації міст України, а також завдяки проєкту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст», який в Україні впроваджує Федерація канадських муніципалітетів.

Проведений бізнес-форум є результатом командній роботі влади, бізнесу, науки та громади. На відкритті бізнес-форуму виступила депутатка Верховної Ради України М. Бардіна, заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів (вирішення економічних та соціальних питань) Т. Юрченко, співорганізатор бізнес-форуму, виконавчий директор Благодійної організації «Світло надії» Р. Дрозд., а також сім провідних бізнес-тренерів.

Від Полтавської державної аграрної академії у команду бізнес-тренерів увійшла професор кафедри економіки та міжнародних економічних відносин, доктор економічних наук Тетяна Дейнека. Поєднання нею практики наукової, викладацької та підприємницької діяльності, дозволило відкрити учасникам форуму секрети бізнес-планування, а також надати практичні рекомендації стосовно того, як ідею перетворити на успішний бізнес. Як бізнес-тренер представляла Полтавську державну аграрну академію також викладач кафедри менеджменту О. Лопушинська.  

У заході взяли участь 30 найактивніших полтавок, серед яких – керівники підприємств, фізичні особи-підприємці, працівниці установ і підприємств міста.

По завершенню заходу заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів, керуючий справами виконавчого комітету Полтавської міської ради С. Рекотов та директор Департаменту економіки і інвестицій В. Клименко вручили усім учасницям бізнес-форуму сертифікати. Захід був проведений з використанням сучасних цифрових технологій і транслювався на Youtube-каналі Полтавської міської ради.

Матеріали бізнес-форуму можна знайти за Інтернет-посиланням http://www.rada-poltava.gov.ua/news/ 2020.08.26

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: