Важливість долучення здобувачів вищої освіти до заходів з академічної доброчесності є незмінною для ПДАУ

Безумовно, одним із напрямів роботи з реалізації принципів академічної доброчесності у ПДАУ є впровадження окремої теми «Академічна доброчесність» в межах навчальної дисципліни «Університетська освіта» (лекторка – к. е. н., доцентка Тетяна Воронько-Невіднича).

Отож 11 травня на такій лекції студенти, що навчаються за освітньо-професійною програмою «Менеджмент підприємства» за спеціальністю 073 «Менеджмент», розглядали питання академічної доброчесності, причини стрімкого поширення академічної недоброчесності в освітньому й науковому середовищі, різноманітні аспекти документального супроводу антиплагіатних перевірок, внесок студентської громади в упровадження принципів академічної доброчесності у Полтавському державному аграрному університеті тощо.

Олена Вараксіна, заступниця голови комісії з етики та академічної доброчесності ПДАУ, зазначила, що сучасний розвиток освіти та науки  неможливий без дотримання певних принципів, норм, стандартів академічної доброчесності. Наразі саме академічна доброчесність є одним із важливих показників розвитку нашого суспільства.

Під час активної дискусії розглядалися питання про нормативно-правове забезпечення академічної доброчесності, процедури подання наукових робіт на перевірку на плагіат. Особлива увага була приділена кваліфікації порушень академічної доброчесності, таких як академічний плагіат, списування, фабрикація, обман, хабарництво та деталізація відповідальності за них.

Варто зазначити, що у Полтавському державному аграрному університеті постійно здійснюється робота з підтримки механізмів забезпечення академічної доброчесності.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: