Відбулася ІІ Міжнародна науково-практична Інтернет-конференція з екології

 "Ефективне функціонування екологічно-стабільних територій у контексті стратегії стійкого розвитку: агроекологічний, соціальний та економічний аспекти"

28 листопада 2018 року кафедрою екології, збалансованого природокористування та захисту довкілля проведено ІІ Міжнародну науково-практичну Інтернет – конференцію "Ефективне функціонування екологічно-стабільних територій у контексті стратегії стійкого розвитку: агроекологічний, соціальний та економічний аспекти". Співорганізаторами конференції були Інститут проблем природокористування та екології НАН України, Інститут проблем ринку та економіко-екологічних досліджень НАН України, Університет Хоенхайм, м. Штутгарт (Німеччина), Курганська державна сільськогосподарська академія ім. Т.С.Мальцева, Вагенінгенский університет і науково-дослідний центр (Нідерланди), Казахський агротехнічний університет ім. Сакена Сейфуліна, Опольський політехнічний університет (Польща) та провідні вищі навчальні заклади України.

Основною метою конференції був пошук вирішення проблем, пов’язаних зі створенням, управлянням та ефективним функціонуванням екологічно стабільних територій.

У роботі взяти участь понад 180 науковців з 24 вітчизняних і закордонних вищих навчальних закладів і наукових установ. Для обговорення учасниками конференції представлені доповіді про наукові засади комплексного оцінювання ефективності управління ресурсноекологічною безпекою з урахуванням регіональних особливостей, використання енергозберігаючих технологій в рослинництві, органічне землеробство в контексті сталого розвитку, методологічні аспекти визначення екологічного стану Полтавської області у системі стійкого розвитку територій та інше.

В резолюції за результатами конференції відзначена актуальність, наукове та практичне значення представлених на конференції науково-дослідних робіт та необхідність продовження обміну досвідом та ведення дискусій із сучасних проблем розвитку та ефективного функціонування екологічно стабільних територій.

 

Мітки: 

Діяльність: