Відбулося засідання круглого столу на тему: «Сучасна біотехнологія»

8 грудня 2016 року у Полтавському університеті економіки і торгівлі відбулося засідання круглого столу на тему: «Сучасна біотехнологія: від науки до практичного використання». Організаторами заходу виступили кафедра технології виробництва продукції тваринництва Полтавської державної аграрної академії та кафедра товарознавства продовольчих товарів  Полтавського університету економіки і торгівлі.

Сьогодення характеризується бурхливим розвитком біотехнологій у галузі виробництва продукції тваринництва. Інтенсивний розвиток цих напрямків вирішує нагальні проблеми людства: отримання нових продуктів харчування, підвищення продуктивності сільськогосподарських тварин, утилізація відходів виробництва та лікувально-профілактичних засобів тощо. Саме цим питанням і був присвячений круглий стіл.

Відкрила захід професор кафедри технології виробництва продукції тваринництва Світлана Олексіївна Усенко, яка наголосила на своєчасності і актуальності теми.
У роботі круглого столу взяли участь представники 4 установ: Полтавської державної аграрної академії, Полтавського університету економіки і торгівлі, Інституту свинарства і агропромислового виробництва НААН та Полтавського кооперативного коледжу.

З вітальним словом до учасників круглого столу звернулися проректор з наукової роботи Полтавського університету економіки і торгівлі, доктор технічних наук, професор Сергій Володимирович Гаркуша та декан факультету товарознавства торгівлі та маркетингу, професор Наталія Михайлівна Тягунова.

Перша частина конференції була присвячена виступам науковців: кандидата біологічних наук Денисюка П.В. (Інститут свинарства і АПВ НААН) про застосування осциляції умов середовища в сільськогосподарській науці; доктора сільськогосподарських наук Шості А.М. (Полтавська державна аграрна академія) про сучасні біотехнології відтворення у свинарстві.

В засіданні круглого столу взяли активну участь студенти, магістранти та викладачі Полтавського університету економіки і торгівлі та Полтавської державної аграрної академії. Участь студентів та магістрантів була відзначена дипломами, грамотами та сертифікатами. Студентка-магістр ПДАА Ірина Сарнавська нагороджена дипломом ІІІ ступеню, а студентка-магістр ПДАА Марія Рибас – грамотою у номінації «Найкращий оратор».

Як підсумок було прийнято і затверджено резолюцію засідання круглого столу.