Відбувся круглий стіл на тему: «Шлях від випускника ВНЗ до топ-менеджера агрокомпанії»

23 листопада 2017 року відбувся круглий стіл на тему: «Шлях від випускника ВНЗ до топ-менеджера агрокомпанії». Даний захід був спрямований на ознайомлення зацікавленої аудиторії з професійними та особистими компетенціями, яким повинен володіти майбутній фахівець аграрної сфери.

Спікер заходу – Лук’яненко Гліб Віталійович, генеральний директор ПП «Агроеклогія» Шишацького району.

Гліб Віталійович розповів про історію та сучасні реалії функціонування підприємства. Зокрема, господарство спеціалізується на вирощуванні органічної продукції: пшениці, жита, ячменю, гречки, цукрових буряків, утримують чимале поголів’я молочного стада корів. У порівнянні з традиційним орним землеробством в ПП «Агроеклогія» знизили використання пального більше, ніж в чотири рази, робочий час – в три рази. При цьому, собівартість виробленої продукції більш, ніж у шість разів нижча, чим в традиційних господарствах, а врожайність підвищилась на 70-110 %.
Ці показники залежать від багатьох чинників: складу ґрунтів, їх родючості, клімату місцевості, якими агрохімікатами і як довго користувалися перед переходом на органічне землеробство, які культури вирощували і ще дуже багато факторів.

В аудиторії були присутні як здобувачі вищої освіти «Публічне управління та адміністрування», «Менеджмент», «Маркетинг», так і викладачі факультету економіки та менеджменту, які змогли отримати наочне уявлення про потреби сучасних прогресивних підприємств в молодих фахівцях, задати питання, проаналізувати досвід, зробити відповідні узагальнення стосовно потреб ринку праці.
Є очевидним, що проведення такого заходу було необхідним і цікавим досвідом для всіх учасників.