Відкрита лекція за участі стейкхолдера ТОВ "Євросем" Олександра Корецького

29 березня 2023 року, на прохання завідувача кафедри рослинництва Навчально-наукового інституту агротехнологій, селекції та екології Полтавського державного аграрного університету, гаранта ОПП Еколого-економічне рослинництво другого (магістерського рівня) спеціальності 201 Агрономія, доктора сільськогосподарських наук Володимира Гангура, лекцію для здобувачів першого року навчання прочитав стейкголдер Олександр Корецький, кандидат с.-г наук, керівник агрономічного відділу ТОВ «Євросем», керівник науково-дослідного проекту «Поле знань». Він запропонував прочитати лекцію на тему: «Технологія вирощування соняшнику». Ця тема є частиною лекції «Олійні культури (соняшник, ріпак, гірчиця). Біологічні вимоги до екологічних чинників. Еколого-біологічні аспекти технології вирощування», відповідно до робочої програми навчальної дисципліни Еколого-біологічне рослинництво. 

Крім цього у лекційному занятті взяли участь: професор Микола Маренич, директор Навчально-наукового інституту агротехнологій, селекції та екології Полтавського державного аграрного університету, а також науково-педагогічні працівники інституту.

У ході лекції Олександр Євгенович детально охарактеризував базові елементи технології вирощування соняшнику, зокрема розміщення культури у сівозміні, особливості основного обробітку грунту залежно від попередників, раціональній системі удобрення, системі контролю шкідників і хвороб. 

Крім того Олександр Корецький поділився результатами досліджень та практичним досвідом щодо сучасних технологій захисту посівів соняшнику від бур’янів (класична, сумо або експрес, клеарфілд). 

В цілому Олександр Євгенович на високому науковому і методичному рівні представив лекційний матеріал, який зацікавив як здобувачів, так і науково-педагогічних працівників інституту. 

Після закінчення лекції, від імені слухачів, щирі слова вдячності Олександру Євгеновичу висловив директор Навчально-наукового інституту агротехнологій, селекції та екології професор Микола Маренич.