Відкритий публічний захід Регіонального координатора Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Полтавській області Яковенко Віри Сергіївни

Конституція України визначила нормативні засади та створила правові умови утворення, розвитку громадянського суспільства в Україні. Питання створення реальних можливостей захисту прав людини і громадянина є однією із найгостріших проблем сьогодення. Формування правової держави та побудова громадянського суспільства в Україні не може відбуватись без забезпечення належного правового захисту прав та законних інтересів кожної особи.

Права і свободи людини і громадянина не існують окремо, вони знаходяться в тісному зв'язку і взаємозалежності з багатьма правовими і соціальними інститутами. Особливо важливою постає проблема дотримання прав і законних інтересів громадян, що опинилися в місцях позбавлення волі.

На запрошення кафедри підприємництва і права ПДАА Регіональним координатором Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Полтавській області Яковенко Вірою Сергіївною 22 травня 2019 року проведено цікавий та змістовний публічний захід на тему: «Відбування покарання в Україні» (із переглядом документально фільму «Життя за ґратами»).

Учасники заходу були залучені до жвавого обговорення дотримання прав людини у місцях позбавлення волі. В результаті перегляду інтерактивної версії фільму підготовленої УМДПЛ присутні викладачі та здобувачі вищої освіти ПДАА ознайомились із особливостями роботи тюремної системи, формальними нормами та реаліями життя людини за ґратами.

Аудиторія: 

Діяльність: