Візит на ТОВ «ДиканькаМлин»

20 липня 2023 року, у передостанній день навчальної практики «Вступ до фаху», здобувачі вищої освіти за спеціальностями 133 Галузеве машинобудування та 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка відвідали ТОВ «ДиканькаМлин».

ТОВ «ДиканькаМлин» – український виробник  пшеничного борошна та манної крупи з зерна пшениці м’яких сортів, вирощеної в Україні. Попри  ситуацію, що склалася в країні, свою продукцію під торговою маркою «Диканське» підприємство експортує у понад 10 країн світу. Традиційно екскурсія для студентів розпочалася зі вступного інструктажу з техніки безпеки та загальної характеристики системи контролю якості на підприємстві.

Студенти на власні очі змогли побачити весь шлях сировини, яка потрапляє на виробництво, – від перевірки її якості у лабораторії до відвантаження упакованої продукції. Найбільшу цікавість як у студентів, так і у керівників практики викликали цехи із переробки перевіреного та відповідним чином обробленого зерна. Відвідувачам наочно продемонстрували процес відсіювання різноманітних домішок, зволожування зерна, його дроблення, помелу та шліфування для отримання борошна вищого, першого чи другого ґатунку. 

Дякуємо керівникам підприємства за можливість проведення екскурсії, а нашим екскурсоводам – за ґрунтовну та змістовну розповідь.

Аудиторія: 

Діяльність: