Візит Президента Української технологічної академії до ПДАА


27 вересня 2016 р.  Президент Української технологічної академії, академік УТА, доктор технічних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України  Половніков Ігор Іванович перебував у Полтавській державній аграрній академії.

Метою перебування у м. Полтава було підписання Угоди про партнерство, співпрацю та науковий обмін між  Полтавською державною аграрною академією та Українською Технологічною Академією, якою передбачено стратегічне партнерство і спрямування спільних зусиль на розвиток співробітництва у науковій, виробничій та інноваційній сферах.

Зараз у складі УТА працюють 1207 індивідуальних, 136 колективних членів, 28 галузевих та 20 регіональних відділень.  Членами УТА також є вчені та підприємства Франції, Угорщини, Польщі, Швейцарії, Німеччини, Ізраїлю, США та країн СНД.

Динаміка розвитку діяльності галузевих відділень зумовлена розвитком економіки та промисловості України. З ініціативи груп спеціалістів було організовано нові відділення: сучасних технологій транспорту, сільського господарства, банківської справи, культури та мистецтва, історії та філософії – відповідно до напрямів господарювання, які сьогодні активно функціонують в Україні.  Так, основним напрямом діяльності відділення «Технології виробництва та переробки продуктів тваринництва» є забезпечення якості та безпеки харчових продуктів, продовольчої сировини на всьому ланцюгу їхнього виробництва від ферми до столу.

Академія отримала міжнародне визнання і внесена до офіційного переліку Academies Science UNESCO.
Також відбулося виїзне засідання Президії Української Технологічної Академії, на якому було розглянуто питання щодо створення Полтавського регіонального відділення УТА, до складу якого увійшло – 6 академіків  та 3 члена – кореспондента.

Керівником Полтавського регіонального відділення УТА обрано академіка УТА, доктора наук з державного управління, професора кафедри публічного управління та адміністрування Полтавської державної аграрної академії Писаренка В'ячеслава Петровича.

Було розглянуто ряд питань щодо стану справ та напрямки  діяльності УТА, обговорено перспективи діяльності та розвитку Полтавського регіонального відділення УТА  та затверджено план роботи регіонального відділення на 2017 рік.