Викладачі ННІ АСЕ взяли участь у ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захсту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН на базі ПДАУ

З 2 по 3 березня 2024 року на базі ПДАУ відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН.

НАКАЗ № 33 від 12.02.2024р "Про організацію та проведення ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Полтавського територіального відділення Малої академії наук України у 2023-2024 навчальному році.

Конкурс науково-дослідницьких проєктів учнів-членів МАН – це щорічна можливість для юних дослідників долучитися до науки, зробити перші кроки в наукових дослідженнях, випробувати себе в ролі науковця. Це не пересічне інтелектуальне змагання, а самостійне навчання, опанування нових навичок і компетентностей, які є актуальними у сучасному світі. Діяльність МАН спрямована на виявлення, розвиток і підтримку обдарованих, здібних до науки дітей. Полтавський державний аграрний університет як один із найпотужніших Університетів Полтавщини також долучився до цього заходу.
⠀⠀⠀⠀⠀
У Полтаві протягом 1–4 березня проведено ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Полтавського територіального відділення МАН України у 2023/2024 навчальному році. Цьогоріч 549 конкурсантів виявило бажання взяти участь в обласному етапі конкурсу-захисту.
⠀⠀⠀⠀⠀
Програмою заходу передбачено участь школярів у трьох розділах:
⠀⠀⠀⠀⠀
– заочне оцінювання дослідницьких робіт;
– постерний захист;
– наукова конференція. 

Відділення хімії та біології

Секція: загальна та нергонічна хімія; органічна хімія та біохімія - Валентина Крикунова (голова), Сергій Корінний (секретар). 

Відділення екології та аграрних наук

 

Сікція: охорона довкілля та раціональне природокористування — Анна Тараненко, Дар’я Тристан (секретар).

Секція: агрономія, селекція та генетика - Максим Кулик (голова), Людмила Білявська, Марина Галицька, Світлана Шакалій (секретар).

Секція: Лісознавче та садово-паркове господарство - Світлана Гапон (голова), Світлана Нагорна, Оксана Шовкова, Ілона Рожко (секретар).

Секція:  Географія, геологія, гідрогеологія та геофізика, геоінформаційні системи та дистанційне зондування Землі — Сергій Шевчук (голова), Оксана Калашнік (секретар).

Секція: гідрологія; метеорологія та кліматологія  — Оксана Ласло, Алла Баган (секретар). 

Також науково-педагогічні працівники ННІ АСЕ та відокремлених структурних підрозділів брали участь у роботі секцій, які приймали інші заклади вищої освіти нашого міста, а саме: 

Марина Піщаленко, Валентина Оніпко.

Нам приємно, що стільки наших освітян долучилися до організації та координації науково-дослідницької діяльності учнів, створення умов для їхнього інтелектуального, духовного, творчого розвитку та професійного самовизначення, сприяння нарощуванню наукового потенціалу країни.