Виїзне заняття на базі ТОВ «Полтавський хлібокомбінат «Кулиничі» проведено успішно

Хліб – це тяжкий витвір праці багатьох людей. В усі роки найтяжчою, але водночас і найшанованішою є професія хлібороба. Ми впевнені, для того, щоб сільські території розвивалися, мають бути створені відповідні соціально-економічні умови і наше завдання - навчити цьому наших студентів.

В рамках роботи Ресурсного центру зі сталого розвитку при Полтавській державній аграрній академії на постійній основі проводяться виїзні заняття, для того, щоб студенти змогли на власні очі побачити як власне самі жителі тієї чи іншої місцевості можуть впливати на своє власне життя, якими є особливості розвитку певної території, як функціонують різні підприємства, не залежно від форми власності та видів діяльності. Це надзвичайно важливий та необхідних напрямів роботи, оскільки вже через кілька років студенти нашої академії починають свій шлях, і кому як не новому, молодому, поколінню розвивати країну, покращувати якість життя та брати все у свої руки.

Як добре, що важливість напрямку сталого розвитку розуміють в аграрній академії і завжи йдуть на зустріч, саме завдяки підтримці викладача кафедри бізнес-адміністрування та права Дем'яненко Наталії Василівні та асистента кафедри маркетингу Яснолоб Ілони Олександрівни і відбулося дане заняття. 

Аналіз даних наукового дослідження, проведеного нашими студентами, показав, що сьогодні у багатьох населених пунктах сільської місцевості відчувається дефіцит пекарень, створення яких може забезпечити створення додаткових робочих, місць, здешевлення вартості хлібобулочних виробів, додаткові надходження до місцевих бюджетів та ін. Таким чином 22 жовтня зовсім не випадковим виявився ознайомчий візит студентів факультету «Економіка та менеджмент» до ТОВ «Полтавський хлібокомбінат «Кулиничі».

Своїми враженнями про екскурсію поділилася студентка 4 курсу факультету Економіки та менеджменту Вікторія Рубайко.

- Вікторіє, поділіться, будь-ласка, Вашими враженнями від ознайомчого візиту до «Полтавського хлібокомбінату «Кулиничі».

- На вулиці вже прохолодно і коли ми зайшли в приміщення, то перше, що ми відчули - це тепло та запах печеного хлібу. А коли ми зайшли саме в сам цех, то побачили, як жіночки в білих халатах пораються над виготовленням хлібу. Велику увагу привертає безперервне виробництво, різні ємності, де зберігають тісто, конвеєри. Дуже було цікаво спостерігати, як створюється батон і як багато стадій він повинен пройти перед тим, як потрапити в наші домівки. Цех працює в чотири зміни, кожна з яких складається приблизно з 30 осіб. Хліб випікається і вночі, і вдень. Саме в цьому цеху створюється хліб пшеничний, хліб житньо-пшеничний, хліб з висівками та калачі здобні.

Також тут роблять соломку солодку та солону, її виробляють через тиждень. В день виробляється близько 30 тонн хлібу, та відразу ж його розвозять по м. Полтава та по Полтавській області, також тут виготовляють батон «Білоруський» на замовлення в м. Київ.

Екскурсія для студентів академії виявилася дуже цікавою, теплою та з ароматом хлібу. Всі присутні побачили процес виготовлення хліба, оцінили скільки зусиль потрібно прикласти, щоб кожного дня ми мали змогу принести до дому свіженький хліб.

Щирі слова подяки висловлюємо керівництву ТОВ «Полтавський хлібокомбінат «Кулиничі» за надану можливість відвідати одне з провідних підприємств з виготовлення хлібобулочних виробів у Полтавській області. Нам дуже приємно, що соціальна відповідальність підприємства - це не пусті слова для ТОВ «Полтавський хлібокомбінат «Кулиничі». Адже ми робимо корисну справу - спільними зусиллями будуємо власне майбутнє, навчаємо студентів, показуємо, що все в нашому житті залежить від нас, і все в наших - силах варто тільки захотіти!

Помічник ректора, Тетяна Бардіна

Мітки: