Заходи з нагоди 55-річчя інженерно-технологічного факультету Полтавського державного аграрного університету

Нещодавно на інженерно-технологічному факультеті Полтавського державного аграрного університету відбулося справжнє свято – відзначення 55-річчя факультету!
Розпочалося святкування у понеділок, 4 жовтня, відкриттям Тижня інженерно-технологічного факультету. Представники адміністрації факультету урочисто привітали із цією подією співробітників, викладачів, студентів і познайомили їх із планом заходів.
Естафета святкового відкриття Тижня ІТФ була передана представникам студентського самоврядування факультету, які організували квест «Riddle Master» між командами факультетів ПДАУ. Тематикою гри стало історичне минуле інженерно-технологічного факультету, здобутки й сьогодення ПДАУ. Квест проходив на території студентського містечка Університету, де команди активно й динамічно переміщалися від локації до локації під дружні оплески та підбадьорливі вигуки вболівальників. Найспритнішою виявилася команда ІТФ, до складу якої увійшли представники всіх спеціальностей, що наразі є на факультеті: 208 Агроінженерія, 133 Галузеве машинобудування, 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка. Але було прийняте рішення не визначати переможців, а нагородити всіх учасників переглядом кінофільму ввечері в кафе-барі ПДАУ «Еней» і вручити командам грамоти й подяки. Отож перемогла студентська дружба!

 

 

У вівторок для викладачів і студентів факультету був проведений цикл навчально-пізнавальних лекцій-презентацій, тематика яких була пов’язана з професійною діяльністю.
Наступним запланованим заходом святкового тижня стала урочиста презентація оновленого холу на першому поверсі 3-го навчального корпусу інженерно-технологічного факультету. Після кардинальної реконструкції холу його інтер’єр став більш сучасним і затишним, тому студентський актив виявив бажання організувати тематичну фотозону, щоб кожен мав змогу зробити фото на згадку про студентські роки, і першими фотомоделями стали саме ініціатори її створення – студенти спеціальностей ІТФ та всі охочі долучитися до відзначення урочистої події. Захопливі емоції від фотосесії додали молоді гарного настрою.
Середа стала спортивним днем Тижня факультету: на студентів і викладачів чекала справжня несподіванка – кубок декана з мініфутболу! За результатами зустрічей переможцями турніру стали: перше місце посіла збірна команда 3 і 4 курсів; на другому місці команда 2 курсу; третє місце виборола команда 1 курсу і останнє, почесне місце у збірної команди студентської ради ІТФ.
У фінальних змаганнях зустрілися дві команди: збірна команда 3 і 4 курсів і збірна викладачів ІТФ. Цікава і захоплива зустріч між ними завершилася із рахунком 3:3. Перемогла спортивна дружба, азарт і досвід!
Четвер був присвячений науковим і мистецьким заходам. Об 11:00 в актовій залі Полтавського державного аграрного університету відбулося урочисте зібрання з нагоди 55-річчя інженерно-технологічного факультету. На заході були присутні представники адміністрації ПДАУ й інженерно-технологічного факультету, студентський актив, викладачі, співробітники та гості.
Із вітальним словом до колективу інженерно-технологічного факультету звернулася ректорка Університету Валентина Аранчій. Колектив факультету також поздоровляли колеги з інших факультетів і коледжів, випускники різних років. У програмі заходу були привітання, нагородження і музичні подарунки від студентів ІТФ, творчих колективів Університету і гостей. Серед нагороджених за сумлінну науково-педагогічну діяльність, професіоналізм у науковій та організаційній роботі, виховання молодих спеціалістів для агропромислового комплексу України та з нагоди 55-річчя інженерно-технологічного факультету були викладачі всіх кафедр факультету. Грамотами й подарунками нагородили викладачів, які за результатами опитування студентів мають високу професійну майстерність і прихильність студентів, проводять заняття із застосуванням сучасних технологій.
Після урочистих і мистецьких виступів учасники заходу взяли участь в онлайн-конференції «Техніка та технології в аграрному виробництві».
П’ятниця стала завершальним акордом у відзначенні Тижня ІТФ. Усі організатори й учасники заходів взяли участь у підбитті підсумків, врученні призів і нагород від адміністрації факультету.
Ось таким насиченим подіями, заходами та приємними несподіванками був тиждень на інженерно-технологічному факультеті Полтавського державного аграрного університету.