Запобігання насильству: Воркшоп та Круглий стіл у межах проєкту ООН-Жінки для підтримки жінок і дівчат на Сході України


21 листопада у межах проєкту «Посилення спроможності жінок і молодих дівчат для запобігання та реагування на гендерно зумовлене насильство, сексуальне насильство, пов'язане з конфліктом, і насильство щодо жінок і дівчат на Сході України» відбувся воркшоп «Інструменти протидії гендерно зумовленому насильству», а 22 листопада – круглий стіл, ініціатором якого стала структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН-Жінки) у межах реалізації проєкту «EU4Recovery — Розширення можливостей громад в Україні».
 

Активну участь у цих заходах взяла Тамара Шаравара, проректорка з науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку ПДАУ, докторка історичних наук, професорка.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Воркшоп був присвячений боротьбі з гендерно зумовленим насильством, важливості й перевагам гендерної рівності та включав практичні заняття з опанування інструментів запобігання та протидії гендерно зумовленому насильству і сесії з ефективних методів комунікації та розвитку стосунків, заснованих на взаємоповазі.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Під час засідання круглого столу обговорювалися виклики, які є на рівні громад, з надання допомоги жінкам, постраждалим від гендерно зумовленого насильства, та можливості створення координаційної робочої групи з питань гендеру в гуманітарній діяльності на Полтавщині. Також були напрацьовані рекомендації щодо подальшої роботи в громаді, які посилять координацію суб’єктів міжвідомчої взаємодії з реагування та протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Окрему подяку висловлюємо модератору воркшопу, експерту з гендерної рівності та відповідального татівства Михайлу Корюкалову за подарунок бібліотеці ПДАУ книги Лінди Скотт «Економіка з двома іксами. Грандіозний потенціал жіночої незалежності», яку обов’язково слід прочитати сучасній молоді.
 
 
 
   
 
 
 

Мітки: