Засідання в рамках проєкту програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+

11 вересня 2020 року на базі Полтавської державної аграрної академії було проведено засідання, в рамках якого обговорено основні аспекти реалізації проєкту «Підвищення спроможності університетів ініціювати та брати участь у розвитку кластерів на принципах інновацій та сталості» (UniClaD) програми Європейського Союзу ЕРАЗМУС+, учасником якого є Академія.

Проєкт буде реалізовуватись з січня 2020 року по січень 2023 року разом з Центральноукраїнським національним технічним університетом, Інститутом сільського господарства Степу НААН України, Львівським національним аграрним університетом, Білоцерківським національним аграрним університетом та головним координатором проєкту в Україні Науково-методичним центром вищої та фахової передвищої освіти.

Також до складу консорціуму проєкту входять заклади вищої освіти, установи та організації таких країн як: Литва, Польща, Австрія, Іспанія, Угорщина, Італія, Молдова, Азербайджан.

Основною метою проєкту є розвиток потенціалу університетів як складової частини агропромислових кластерів та створення інноваційних центрів як передумови для розвитку й успішного функціонування агропромислових кластерів.

Однією з цілей проєкту є візуалізація спроможності стейкхолдерів до співпраці та стимулювання їх до об'єднання в кластери.

З доповіддю щодо основних  аспектів реалізації проєкту виступив проректор з науково-педагогічної, наукової роботи, професор, Олег Горб.

Сергій Фролов, директор Департаменту агропромислового комплексу Полтавської обласної державної адміністрації, висвітлив важливість кластерів саме для регіонального розвитку сільських територій  Полтавської області.

Представники національного координатора проєкту в Україні доповіли про основні завдання проєкту та заплановані заходи, які будуть проведені в рамках зазначеного проєкту.

Кандидат сільськогосподарських наук, доцент кафедри харчових технологій, Тетяна Кодак, доповіла про напрями діяльності факультету технологій виробництва і переробки продукції тваринництва ПДАА в рамках реалізації проєкту UniClaD.

Практичні аспекти функціонування фермерського господарства «Добро Крафт» при виробництві козячих сирів та його роль у формуванні кластерів при реалізації проєкту UniClaD були представлені Оксаною Кравченко.

Про перспективи реалізації можливостей робітничої професії Сировар в Академії, важливість професії на ринку праці України для випускників аграрних закладів вищої освіти та молоді детально розповіла Юлія Вакуленко, керівник Навчально-наукового інституту комунікаційних та інноваційних освітніх технологій.