Зустіч зі стейкхолдерами від компанії "Omega Solutions" та ТОВ "ВАК"

21 лютого 2020 року на кафедрі інформаційних систем та технологій навчально-наукового інституту економіки, управління, права та інформаційних технологій Полтавської державної аграрної академії було проведено робочу зустріч із представниками ІТ-бізнесу.

У роботі взяли участь завідувач кафедри інформаційних систем та технологій Юрій Уткін, заступник директора інституту економіки, управління, права і інформаційних технологій Алла Світлична, викладачі кафедри, інженерні працівники та представники від здобувачів вищої освіти спеціальності 126 Інформаційні системи та технології.

З боку компаній, які працюють у сфері надання інфокомунікаційних послуг та розробки програмного забезпечення, були присутні директор телекомунікаційної компанії ТОВ «ВАК» Вадим Дубов (м. Полтава), адміністрація групи компаній «Omega Solutions» (м. Київ) в особах генерального директора Дмитра Патлатюка та технічного директора Мирослава Рябого.

Представники компаній ознайомили присутніх із напрямками своєї діяльності, сферою застосування програмних продуктів і послуг, успішно впровадженими ІТ-проектами як в межах області, так і в Україні вцілому.

У ході зустрічі були обговорені інтереси сторін та варіанти організації співпраці між представленими компаніями і Полтавською державною аграрною академією.

Особливої уваги заслуговує детальне обговорення питань щодо організації бази проходження виробничих практик для здобувачів вищої освіти спеціальності 126 Інформаційні системи та технології.

З боку викладачів кафедри висловлено пропозицію щодо впровадження в структуру окремих дисциплін освітньої програми створених компаніями сучасних ІТ-рішень з метою удосконалення змісту навчального процесу. Ідею підтримано зі сторони компаній.

У свою чергу, представники компаній виявили зацікавленість у залученні здобувачів вищої освіти до діяльності своїх організацій та розробок, над якими вони плідно працюють.

Учасники зустрічі від здобувачів вищої освіти жваво обговорили питання про можливість забезпечення консультування та технічної підтримки з боку компаній при їх участі в проектах з інформаційно-цифрового розвитку Полтавської області по окремим напрямкам, на що отримали позитивні рішення.

Наостанок сторони обговорили організаційні моменти щодо підписання двосторонніх угод про науково-технічну співпрацю між представленими компаніями та Полтавською державною аграрною академією.

 

Аудиторія: 

Діяльність: