Зустріч студентів ПДАУ з віцепрезиденткою Світового конгресу українців у Східній, Південній і Південно-Східній Азії, Океанії та Африці

Ось і закінчується навчальний рік. Попереду на студентів чекає екзаменаційна сесія. Заключним акордом вивчення навчальної дисципліни «Історія та культура України» стала онлайн-зустріч здобувачів вищої освіти ПДАУ спеціальностей «Політологія», «Філологія», «Облік і оподаткування», «Менеджмент», «Маркетинг», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» та «Агрономія» з віцепрезиденткою Світового конгресу українців у Східній, Південній і Південно-Східній Азії, Океанії та Африці Наталією Пошивайло-Таулер, організована доценткою кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін Юлією Помаз.

Полтавка Наталія – онука славнозвісного гончарського подружжя Гаврила та Явдохи Пошивайлів – уже багато років проживає за кордоном. Вона була головою Об’єднання Українців Нової Зеландії (північні регіони), а наразі є головою відділу «Мальви» Союзу українок у Мельбурні (Австралія). Займається дослідженням історії української діаспори, плідно працює в українській громаді, зокрема вчителем в українській суботній школі імені Лесі Українки. За ініціативи, організації і фінансової підтримки Наталії Пошивайло-Таулер вийшли друком українською мовою мемуари полтавки з Нової Зеландії Марії Креховець  «Через вогонь над водою» про життя початку ХХ століття в Україні, громадянську війну, Голодомор і поселення за тисячі кілометрів від Батьківщини.

Під час зустрічі пані Наталія розповіла першокурсникам ПДАУ про діяльність української діаспори в сучасному світі, свою роботу на посаді віцепрезидентки Світового конгресу українців, просування української мови за кордоном сьогодні. Цікавою для студентів стала інформація про особливості освітнього процесу в Австралії, зокрема про дотримання академічної доброчесності учасниками освітнього процесу.

Щиро вдячні пані Наталії за цікаву зустріч і маємо надію на подальшу співпрацю.