При Інституті післядипломної освіти Полтавської державної агарної академії за підтримки Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій облдержадміністрації 10-11 травня 2018 року відбувся тренінг для сільських підприємців з питань об’єднання в обслуговуючі кооперативи по заготівлі, збуту та переробці вирощеної продукції та налагодженню їх ефективної роботи.
Учасниками тренінгу опрацьовано ряд важливих питань, зокрема:
- Україна не повинна бути сировинним придатком. Особливості переробки молочної продукції в обслуговуючих кооперативах
- Від нуля до виробництва. Виробництво крупи і борошна – першочергова здача переробки в обслуговуючих кооперативах.
- Використання органічної сировини при розробці технологій харчових продуктів. Безпека продукції переробки в обслуговуючих кооперативів.
- Інноваційні умови формування помельних партій зернової продукції в обслуговуючих кооперативах для виготовлення високоякісного борошна.
- Вплив біопрепаратів на якість овочевої продукції під час зберігання.
Кооперативні об’єднання мають стати невід’ємними учасниками формування та реалізації державної політики щодо розвитку кооперації в аграрній сфері. Тільки визнання непересічної ролі обслуговуючих сільськогосподарських кооперативів та залучення їх до діалогу на умовах рівності дозволить сформувати консолідовану відповідальність за продовольчу та, у визначених межах, економічну, екологічну безпеку, за формування соціально-економічних основ розвитку сільських територій, сприятиме розвитку саморегулювання в аграрному секторі.
Програма проведення тренігу – це один з успішних напрямків співробітництва між Департаментом економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської обласної державної адміністрації та Полтавської державної аграрної академії.