Дебатний турнір до 100-річчя академії

3 березня 2021 року в корпусі № 5 відбувся традиційний турнір з гри «Дебати». Було прийнято рішення, що З нагоди заходів, присвячених 100-річчю Полтавської державної аграрної академії, цьогорічний турнір буде відкритим, і запросили до участі в ньому представників інших ЗВО нашого міста – 8 команд, зокрема команди Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка та Полтавського юридичного інституту імені Ярослава Мудрого.

З вітальним словом виступила проректорка з науково-педагогічної роботи і перспективного розвитку д. і. н., професорка Шаравара Тамара Олексіївна, яка побажала всім учасникам проявити найкращі здібності та продемонструвати високу якість дискусії і висловила надію на те, що відкритий формат турніру відтепер стане ще однією традицією проведення дебатів в академії.

Гра відбувалася за правилами британського формату, коли грають чотири команди: перший Уряд – перша Опозиція, другий Уряд – друга Опозиція. В кожній команді по 2 гравці.

До складу колегії суддів увійшли: Ліпський Роман Вікторович, к. е. н., доцент, Полтавська державна аграрна академія; Лобода Дмитро Олександрович, асистент кафедри всесвітньої історії та методики викладання історії, Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка; Бражник Андрій Анатолійович, к. ю. н., доцент, Полтавський юридичний інститут імені Ярослава Мудрого; Гарбузюк Лілія Олексіївна, координаторка ГО «Активна Громада» у м. Полтава.

У відбіркових іграх гравці продемонстрували свої навички дебатування під час обговорення аспектів обмеження використання ГМО, запровадження кримінальної відповідальності за булінг і вільного володіння зброєю. Темою фінальної гри, до якої потрапили команди ПДАА, ПНПУ та Полтавського юридичного інституту, була «Уряд скасує навчання в закладах вищої освіти за державним замовленням». Дискусія була настільки жвавою, що визначити переможців було надзвичайно складно. Перше місце посіла команда ПНПУ у складі Костичевої Анастасії та Шейка Дениса, друге – команда ПДАА у складі Колісник Олександри та Тютюнник Катерини, третє місце – також представники ПНПУ у складі Кревсун Аліни та Онацької Юлії.  

Учасники турніру отримали позитивні емоції, передусім через можливість обговорення питань суспільного розвитку, які, безумовно,  важливі й актуальні для сучасних здобувачів вищої освіти. Слід відзначити і високий рівень організації турніру, за що слід подякувати Кончаковському Євгену Олеговичу, доценту кафедри економічної теорії та економічних досліджень і кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін, і Ліпському Роману Вікторовичу, доценту кафедри бухгалтерського обліку та економічного контролю, заступнику декана факультету обліку та фінансів з виховної роботи.  

 

Аудиторія: 

Мітки: 

Діяльність: