Екскурсія здобувачів спеціальностей 035 Філологія і 242 Туризм до Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному

22 червня 2023 року відповідно до програм навчальних практик відбулася екскурсія здобувачів вищої освіти 1 курсу спеціальностей 035 Філологія і 242 Туризм до Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному, з яким ПДАУ має договір про співробітництво.

Під час екскурсії здобувачі вищої освіти ознайомилися з історією створення та формування експозиції музею-заповідника, здійснили прогулянку мальовничою територією, прийняли участь у майстер-класі з виготовлення глиняних виробів.

 

Цікавою була розповідь екскурсовода про тематичні характеристики більше 300 глиняних скульптур, створених безпосередньо на території музею провідними вітчизняними та зарубіжними майстрами гончарного мистецтва. У приміщенні музею-заповідника відбувся перегляд документального фільму «Гончар-чарівник».

Від імені учасників екскурсії висловлюємо подяку адміністрації та співробітникам музею-заповідника за змістовно проведений час.