Форум академічної доброчесності

Протягом жовтня 2022 року доцентка кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін Полтавського державного аграрного університету Леся Григорівна Матвієнко взяла участь у міжнародному Форумі академічної доброчесності від Unicheck та Національного агентства із забезпечення якості освіти. На форумі обговорювалися актуальні питання розвитку #академічної #доброчесності в Україні та її особливості в країнах Європейського Союзу, роль  Національного агентства із забезпечення якості освіти України в популяризації сумлінної наукової і методичної діяльності у закладах вищої освіти та контролю за дотриманням академічної доброчесності. Спікери форуму висвітлили актуальні питання сучасної академічної доброчесності.

Наталія Піпа, народна депутатка України (Львів, округ 115), секретар Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій, представила доповідь «Як підвищити академічну доброчесність в Україні: законодавчі зміни»​

Артем Артюхов, доцент кафедри процесів та обладнання хімічних і нафтопереробних виробництв Сумського державного університету,   проаналізував актуальну тему  «Система забезпечення академічної доброчесності у закладі вищої освіти та її зовнішня оцінка: на шляху до світових стандартів».

Доктор Лоретта О’Доннелл, проректор з навчальної роботи Назарбаєвського університету (Казахстан), висвітлила питання взаємодії студентів і викладачів в Назарбаєвському університеті у полі академічної доброчесності.

Леся Матвієнко мала змогу долучитися до обговорення питань у чаті форуму. Участь у Форумі академічної доброчесності дала доцентці змогу поглибити компетентності щодо дотримання академічної доброчесності у сучасних закладах вищої освіти і в подальшому застосовувати розглянуті кейси у процесі взаємодії зі студентами. За результатами роботи форуму викладачка отримала сертифікат участі.