Гостьова лекція від компанії PwC Ukraine!

 

19 вересня 2023 року відбулася гостьова лекція «Що таке аудит та чому варто обрати PwC?», організована кафедрою обліку і оподаткування Полтавського державного аграрного університету спільно з компанією PwC Ukraine.
PwC – одна із компаній-лідерів у сфері надання професійних послуг у світі та входить у Big 4 - велику четвірку найбільших компаній світу з надання аудиторських та консалтингових послуг. Фахівці PwC надають аудиторські, консалтингові, податкові та юридичні послуги для бізнесу.

 

Спікерами заходу були Ірина Тютюнник, менеджерка відділу аудиту PwC, та Катерина Бенесь, HR-спеціалістка.
 

На лекції були присутні завідувачка, професорка кафедри обліку і оподаткування Канцедал Наталія Анатоліївна, декан факультету обліку та фінансів, професорка Дорогань-Писаренко Людмила Олександрівна, керівник виробничої практики Браславець Тетяна Миколаївна, викладачі кафедри обліку і оподаткування, фінанси банківська справа та страхування, а також здобувачі першого та другого освітніх рівнів за ОПП Облік і оподаткування, Фінанси, банківська справа та страхування.


Формат заходу був змішаний, що дало можливість залучити більш широку аудиторію, у тому числі викладачів та здобувачів з партнерських закладів вищої освіти (онлайн): Миколаївського національного аграрного університету (кафедра обліку і оподаткування, завідувачка – доктор економічних наук, професор Дубініна Марина Вікторівна) та Дніпровського державного аграрно-економічного університету (кафедра обліку, оподаткування та управління фінансово-економічною безпекою, в.о. завідувача кафедри - кандидатка економічних наук, доцентка Губарик Ольга Миколаїівна) та загалом об’єднати близько 120 учасників.


Під час зустрічі HR-спеціалістка Катерина Бенесь розповіла про діяльність PwC, про бенефіти компанії, що дозволяють залучати та утримувати максимально компетентних і професійних співробітників, зацікавлених у кар’єрному рості та утриманні кращих позицій свого роботодавця на ринку професійних послуг.

Ірина Тютюнник, менеджерка відділу аудиту PwC, випускниця освітньо-професійної програми Облік і оподаткування ПДАУ провела лекцію, на якій змістовно розкрила наступні питання: мета проведення аудиту, ключові етапи аудиторського проєкту та технології в аудиті.


Варто відзначити, що дана лекція була спланована у відповідності до тематики освітніх компонент «Аудит», «Організація і методика аудиту та податковий контроль», «Фінансовий ринок», що викладаються для здобувачів ОПП Облік і оподаткування та ОПП Фінанси, банківська справа та страхування.


Відмітною особливістю такого формату співпраці є висвітлення практичних аспектів порушених питань, на яких лекторка акцентувала увагу, спираючись на власний досвід роботи, компетентно відповідаючи на питання, наводячи реальні приклади.


В продовження дискусії Ірина розповіла про власний професійний шлях у компанії, а також надала практичні поради, як новачкам потрапити до команди PwC.
По завершенню заходу Ірина провела інтерактивне опитування за допомогою додатку Menti.com та відзначила приємними подарунками найактивніших учасників.

 

Кафедра обліку і оподаткування дякує співорганізаторам та учасникам зустрічі за пізнавальний навчальний контент та активну взаємодію, що окреслює перспективи подальшої співпраці в напрямку освітніх активностей, проходження виробничої практики здобувачами вищої освіти та їх подальшого працевлаштування у професійному середовищі.
 

Окрема подяка Збройним Силам України за можливість навчатися і розвиватися.