ХІІІ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка серед здобувачів вищої освіти ПДАУ

 

27 жовтня 2022 року в Полтавському державному аграрному університеті проведено ХІІІ Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, який відбувається щороку. Викладачки кафедри гуманітарних і соціальних дисциплін факультету обліку та фінансів провели перший етап (на рівні навчального закладу) цього конкурсу серед здобувачів вищої освіти.


Головною метою події є збереження пам’яті про видатного культурного діяча, письменника Тараса Шевченка та вшанування його творчої спадщини. Патріотизм у творчості Великого Кобзаря і сьогодні сприяє об’єднанню нашої нації, слугує підґрунтям подальшого розвитку України, її мови, культури та ідей. 


Цьогоріч у конкурсі взяли участь студенти спеціальностей Філологія, Ветеринарна медицина, Публічне управління та адміністрування, Інформаційні системи та технології, Облік і оподаткування, зокрема й переможниця Всеукраїнського етапу XII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, здобувачка вищої освіти 4 курсу за спеціальністю Філологія Дарина Шевченко.


Члени організаційного комітету запропонували здобувачам вищої освіти за спеціальністю Філологія написати монологічне висловлювання у формі «відповіді молодого Тараса Шевченка» на закиди критиків щодо грубості та примітивності української мови. Студенти інших спеціальностей міркували над темою «Що робив би Тарас Шевченко, якби жив у наші дні?». Після перевірки конкурсних робіт буде оголошено переможців.