Навчальна практика «Статистика» розпочалася з екскурсії до Головного управління статистики у Полтавській області

12 червня 2023 року розпочалася навчальна практика «Статистика» для здобувачів вищої освіти 2 курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» ПДАУ. Упродовж трьох тижнів студенти поглиблюватимуть свої знання й навички проведення статистичних досліджень на практичних заняттях, зокрема на виїзних заняттях-екскурсіях.

Насамперед студенти та викладачі – Рудич Алла і Єгорова Олена відвідали Головне управління статистики у Полтавській області. 13 червня фахівці управління провели семінар на тему «Діяльність органів державної статистики».

Гавінська Валентина ознайомила учасників семінару з основними аспектами виробництва державної офіційної статистичної інформації в Україні.

Начальник управління збирання даних статистичних досліджень Пасічна Юлія не лише розповіла про процес статистичного виробництва «Збирання», але й показала як він відбувається з використанням сучасного програмного забезпечення.

Багато питань учасники семінару задавили Пановій Ірині щодо основних етапів обробки та аналізу даних статистичних спостережень.

Надзвичайно цікавою була доповідь Борути Лариси, яка зробила екскурс щодо розвитку інформаційних технологій у державній статистиці.

Модератор заходу Кісіль Марина також розповіла студентам про правила поширення державної статистичної інформації.

 

Дякуємо усім спікерам семінару й сподіваємося, що багаторічна співпраця ПДАУ та Головного управляння статистики у Полтавській області триватиме надалі!