Студент ПДАУ став експертом із забезпечення якості вищої освіти Європейської студентської спілки (ESU)

 

Юрій Канцедал, здобувач вищої освіти ступеня магістра за спеціальністю Облік і оподаткування, переміг у конкурсному відборі та став  експертом Європейської студентської спілки із забезпечення якості вищої освіти (ESU).  
 

Європейська студентська спілка (ESU) – це організація, яка включає 45 національних студентських спілок (NUS) із 40 країн. Її основною метою є представлення та просування освітніх, соціальних, економічних і культурних інтересів студентства на європейському рівні перед відповідними органами, зокрема перед Європейським Союзом, Болонською групою, Радою Європи та ЮНЕСКО. Через своїх членів ESU представляє інтереси майже 20 мільйонів студентів у Європі. Крім  цього, ESU прагне забезпечити та зміцнити участь студентів і збільшити їхній внесок у формування політики вищої освіти та прийняття рішень на місцевому, національному та європейському рівнях. ESU підтримує систему вищої освіти, засновану на цінностях якості, справедливості та доступності для всіх. Тому  ESU є передусім джерелом експертних знань з питань політики вищої освіти на всіх інституційних рівнях і важливою платформою для налагоджування зв’язків і сприяння обміну інформацією, ідеями, досвідом між студентами. 
 
 
Загалом цьогоріч було подано понад 150 заявок на членство в групі QA Pool ESU. Під час конкурсного добору бралися  до уваги такі чинники, як представництво окремих галузей знань, гендерний і регіональний аспект і, звичайно, індивідуальні компетенції, досвід (зокрема забезпечення якості вищої освіти), а також мотивація кожного з претендентів. Юрій Канцедал переміг у конкурсному відборі та як експерт ESU вже пройшов вступний тренінг QA Pool ESU.  
 

Починаючи з 2020 р., Юрій також є експертом Національного агентства із забезпечення якості освіти з-поміж здобувачів вищої освіти за спеціальністю Облік і оподаткування і неодноразово брав участь в акредитаційних експертизах освітніх програм в Україні. Надалі він зможе брати участь у процесах забезпечення якості вищої освіти не лише на національному, а й на міжнародному рівні.

Пишаємося нашими студентами, які активно долучаються до процесів покращення якості освіти, готові працювати над собою, здобувати відповідні знання і вміння та гідно представляти Полтавський державний аграрний університет. Бажаємо їм натхнення для нових пошуків і досягнень!